AK Parti'ye Katılanlar Belli Oldu! Liste Çarpıcı İsimler Var

AK Parti, 23.kuruluş yıldönümü nedeniyle adeta gövde gösterisi yaptı. Kutlamalarda, 13 belediye başkanı ile 2 milletvekilinin katılımını, Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu.

14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan AK Parti’nin 23. yıldönümü için kutlamalar yapıldı. Kutlama ve törenlerde, 13 belediye başkanı ile 2 milletvekili kadrosuna kattıklarını, Erdoğan açıkladı.

Bağımsız belediye başkanı olarak görevlerine devam eden Mahmut Dal (Adana/Saimbeyli), Ali Açmaz (Elazığ/Arıcak/Bükardı), Ali Öztoklu (Konya/Doğanhisar), Mehmet Begit (Şanlıurfa/Birecik) ve Zafer Arpacı (Uşak/Banaz) AK Parti’ye geçti.

Yeniden Refah Partisi’nde yer alan Cömert Özen (Adana/Feke), Emrullah Akpunar (Erzurum/Aziziye), Fehim Kaya (Muş/Bulanık/Yoncalı), Ömer Faruk Yenilmez (Muş/Merkez/Yeşilova), Mesut Karayiğit (Ordu/Çaybaşı), Refahattin Şencan (Samsun/Ayvacık) ve Nevzat Karasu (Erzurum/Karaköy) de katılım kararı verdi.

İYİ Parti’den ise Erzurum Horasan’dan seçilen Hayrettin Özdemir katılanlar arasında yer aldı.

Daha önce İYİ Parti’den seçilen ve bir süre istifa eden İstanbul milletvekilleri Ahmet Ersagun Yücel ve Seyithan İzsiz de katılım kararı aldı. 

Yeniden Refah ve İYİ Parti’nin bu katılımlara nasıl yanıt vereceği merak ediliyor. Yaşanan bu değişimler, siyasette suların ısınmasına neden oldu. İktidar kanadının hamlesi, kartların yeniden dağıtılmasına yol açtı. Muhalefet tarafında yapılan hamlelere nasıl cevap verileceği bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER