Bolu, Manisa ve İzmir'de Orman Yangınları: Çanakkale'deki Kontrol Altında!

İzmir, Bolu ve Manisa'daki orman yangınlarına hem havadan hem de karadan müdahale ediliyor.

Çanakkale'nin Eceabat, Bolu'nun Göynük, Manisa'nın Gördes ve İzmir'in Karşıyaka ilçelerinde çıkan orman yangınlarına ekipler yoğun müdahalede bulunuyor.

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı Karatepe mevkiinde, dün akşam saat 21.00 civarında henüz belirlenemeyen bir sebeple orman yangını başladı. Dumanları fark eden çevre sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibiyle yangına müdahale edildi. Ancak kuvvetli rüzgarın etkisiyle yangın hızla büyüdü. Rüzgarın şiddeti nedeniyle zaman zaman hava araçlarının müdahalede zorlandığı görüldü.

Yangının etkisiyle Karşıyaka'ya bağlı Doğançay ve Sancaklı Mahalleleri ile Bayraklı ilçesine bağlı Onur Mahallesi'nde bazı evler tahliye edildi. Ayrıca bölgedeki yazlık evlerde bulunan vatandaşlar da jandarma kontrolünde güvenli alanlara sevk edildi. Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Daire Başkanlığı ekipleri, Karşıyaka ve Bayraklı belediyelerinin barınaklarındaki yaklaşık 600 sokak hayvanını tahliye etti.

Yangının ilerlemesiyle Örnekköy Sanayi Sitesi'ne ulaşan alevler, geri dönüşüm fabrikaları, mermer, kablo, ahşap işletmeleri ve mobilya atölyeleri gibi birçok dükkana sıçradı.

İzmir Valisi Süleyman Elban, yangının 4-5 farklı noktada devam ettiğini ve bir köyün tahliye edildiğini açıkladı. Gün içinde rüzgarın şiddetinin azalmasıyla hava araçları yangına yeniden müdahale etmeye başladı. Yangın Karşıyaka, Bayraklı ve Çiğli ilçelerindeki ormanlık alanlar, bazı yerleşim yerleri ve sanayi sitelerinde halen devam ediyor.

Çok sayıda ekip, belediyeler, polis, AFAD ve jandarma personeli, yangın söndürme çalışmalarına katılıyor. İzmir'in birçok noktasından yoğun dumanlar gözlemlenirken, ormanlık alanlara yakın bölgelerdeki bazı ev ve araçlar yangından zarar gördü.

İLGİLİ HABERLER