Cumhurbaşkanı Erdoğan Balkan Turuna Çıktı: İlk Durağı Arnavutluk Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük Balkanlar turuna bugün itibarıyla başladı. Perşembe sabahı Ankara'dan ayrılan Erdoğan’ın, ilk durağı Arnavutluk oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Balkan turu kapsamında Sırbistan'a da uğrayacak ve bölgedeki ikili ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik görüşmelerde bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve diğer üst düzey yetkililerin de aralarında bulunduğu bir heyetle birlikte bugün saat 09.55'te Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan ayrıldı.

İlk Durak Arnavutluk

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da Arnavutluk'a gitti.

Heyetin tur sırasında diplomatik ve ekonomik iş birliğine odaklı bir dizi görüşme yapması planlanıyor.

Erdoğan'ın Arnavutluk ziyaretinin en önemli olaylarından biri de Balkan ülkesi için önemli bir dini ve kültürel proje olan Tiran Ulu Camii, diğer adıyla Namazgah Camii'nin açılışı oldu.

Caminin açılış törenine Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkilinin katılması bekleniyor.

Türkiye'nin Balkan ülkeleriyle ilişkilerini geliştirmeye yönelik gerçekleştirilen bu ziyarette Arnavutluk'ta ekonomik iş birliği, altyapı projeleri ve kültürel değişim gibi çeşitli konuların ele alınması bekleniyor.

Erdoğan'ın bir sonraki durağı Sırbistan olacak ve burada da Sırp liderlerle benzer üst düzey görüşmeler gerçekleştirilecek.

İLGİLİ HABERLER