Instagram ile Bugün Yapılan Görüşmeler Tamamlandı! Açılıyor Mu?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Instagram ile yapılan görüşmelerin tamamlandığını açıkladı. Peki, şimdi ne olacak? Sosyal medya platformu açılıyor mu?

Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun 2 Ağustos’ta erişime kapattığı Instagram konusu gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Özellikle dijital dünyada iş ve reklam yapanlar, platformun bir an önce açılmasını istiyor.

Instagram’ın bağlı olduğu Meta şirketi de sorunu çözmek için görüşmeler gerçekleştiriyor. İlk günlerde herhangi bir adım atmayan şirket yetkilileri, kısa süre önce Türkçe bilen personel aramaya başlamıştı. Şimdi ise bakanlık görevlileri ile erişim engelinin kaldırılması üzerine toplantılar yapıyorlar.

Bugün yapılan toplantı, az önce sona erdi. Herkesin büyük bir umutla olumlu karar duymayı beklediği toplantıdan herhangi bir sonuç çıkmadı. 

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, görüşmelerin tamamlandığını, ancak istenen sonucun alınamadığını açıkladı. Instagram konusunda bir ilerleme yok diyen bakan, kısıtlamanın devam edeceğini ifade etti.

İLGİLİ HABERLER