Kayıp Narin İçin Arama Çalışmaları 8. Gününde

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları 8. gününe girdi.

Kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'tan bu yana kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için başlatılan arama çalışmaları 8. gününe ulaştı. Ailesinin kaybolduğunu bildirmesi üzerine bölgeye 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekipleri sevk edildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, arama çalışmalarının son durumu hakkında bilgi verdi. “Her türlü ihbarı değerlendiriyoruz ve devletin tüm imkanlarını seferber ettik. Çember daraldı, yeraltı görüntüleme cihazlarına kadar her şeyi kullanıyoruz. Narin'i sağ salim bulmak istiyoruz.” diyen Yıldırım, olayın adli vaka olarak ele alındığını ve her ihtimali değerlendirdiklerini belirtti.

Mahallede kurulan Hareket Merkezi'nde ekipler koordineli şekilde çalışıyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir şüpheli, işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Aramalara gönüllüler de destek verirken, toplamda 1710 personel görevlendirildi. Ekipler, mahalle içi ve çevresindeki tüm alanlarda detaylı arama yapıyor.

AFAD ve jandarma ekipleri, sulama kanalı, dere yatakları, tarlalar, boş evler ve diğer potansiyel bölgelerde incelemelerde bulunurken, mahalleye giriş ve çıkışlarda da kontroller gerçekleştiriliyor. Ayrıca, İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait helikopter, mahallenin üzerinde uçuş yaparak arama çalışmalarına katkıda bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER