Köfteci Yusuf'un 'Helal Sertifikalı' Köftesinde Domuz Eti Tespit Edildi! İşte Belgesi

Ünlü köfteci markası skandal bir olayla gündemde. Köfteci Yusuf ‘helal sertifikalı’ ürünlerinde domuz eti kullanıyor! İşte, belgesi…

Helal sertifikalı etlerde domuz eti bulunması nedeniyle, Köfteci Yusuf adlı ünlü restoran zinciri büyük bir tepkiyle karşı karşıya. 

Türkiye'nin ünlü bir et restoranı zinciri olan Köfteci Yusuf, dana-kuzu ürünlerinin domuz eti içerdiğine dair çıkan haberlerin ardından incelemeye alındı.

Köfteci Yusuf Domuz Eti Skandalı ile Gündemde

Ünlü et restoranı, ürünlerini "Helal Sertifikalı" etiketiyle sattığını iddia ediyor. Türkiye genelinde 278 Köfteci Yusuf şubesi bulunuyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı yakın zamanda sahte veya tağşiş edilmiş gıdaların bir listesini yayınladı. Listede, hem büyük hem de küçük çok sayıda restoranın uygunsuz et ürünleri kullandığı ve Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz eti kullandığı belirlendi.

Bir müşteri tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımla ortaya çıkan Köfteci Yusuf domuz eti skandalının ardından Bakanlık harekete geçti. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimleri sonrasında, Köfteci Yusuf'tan alınan numunelerde domuz eti bulunduğu bildirildi.

Köfteci Yusuf isimli et restoranından alınan et numunelerde, 27 Şubat ve 7 Mart tarihli iki ayrı inceleme raporunda domuz eti bulunduğu bildirildi.

Öte yandan Köfteci Yusuf'un, isminin açıklanmasını engellemek için konuyu yargıya taşıyarak bakanlık nezdinde harekete geçtiği ve tağşiş listesinin yayınlanmasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldığı iddia edildi.

Ancak bu konu hakkında henüz bir mahkeme kararı ortaya çıkmadı ve şirket ya da Bakanlıktan da bir açıklama yapılmadı.

Köfteci Yusuf'un avukatının ise konuyla ilgili bilgisi olmadığını, iddialara ilişkin bir açıklama yapamayacağını veya cevap veremeyeceğini söylediği bildirildi.

İLGİLİ HABERLER