Naci Görür'den 5.9'luk Deprem Sonrası Açıklama: "Bu Deprem Müstakil, Endişeye Gerek Yok"

Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'da meydana gelen 5.9'luk depremin ardından önemli açıklamalarda bulundu. İşte, Görür'ün 'Endişeye gerek yok' diye başlayan o açıklaması!

Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, bu sabah saatlerinde Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen ve Elazığ, Erzincan, Diyarbakır gibi çevre bölge ve illerde de hissedilen 5.9 büyüklüğündeki deprem ile ilgili ilk açıklamayı yapan uzmanlardan biri oldu.

Sosyal medya hesabından 'Deprem' paylaşımı yapan Naci Görür, 'Endişeye gerek yok' diyerek bölge halkının içine su serpti.

İşte, o açıklama!

"Bu Deprem Müstakil, Endişeye Gerek Yok"

"Akuşağı-Kale/ Malatya'da 6,0 büyüklüğünde deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Biliyorsunuz 2020 senesinde Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhtemelen bu gün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok."

Malatya depreminin ardından bir açıklama da Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan geldi. Depremin, 6 Şubat tarihli sarsıntılardan bağımsız olduğunu belirten Ersoy, "Bu deprem müstakil, başlı başına ayrı bir sarsıntı. Malatya fayı ile DAF arasında meydana geldi." ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER