Nevzat Bahtiyar Narin'in Katilini Açıkladı! İtirafın Ardından DNA Araması Yapıldı

Nevzat Bahtiyar'ın Narin'in katilini itiraf etmesinin ardından, Ankara'dan gelen özel ekip, Bahtiyar'ın evinde DNA örneği aradı.

Narin Güran soruşturması derinleştirildi. Cinayeti itiraf eden Nevzat Bahtiyar, 8 yaşındaki Narin'i amcası Salim Güran'ın öldürdüğünü söyledi. Narin'in evde annesi Yüksel ile amcası Salim'i uygunsuz vaziyette görmesi sebebiyle amcası tarafından boğularak öldürülmesi tüm Türkiye'de şok etkisi yarattı.

Narin'in cesedini dereye gömen cinayetin ilk itirafçısı Nevzat Bahtiyar, dün vicdanına yenik düştüğünü söyleyerek cezaevinden çıkarılarak adliyede yeniden ifade verdi. Narin Güran'ın katilini açıklayan Bahtiyar'ın ifadesinin ardından, Bahtiyar'ın evinde özel bir ekip DNA örneği aradı.

DNA Örneği Arandı

Cezaevindeki Güran ailesi ve Narin'in diğer akrabalarının kameralı odalarda ayrı ayrı tutulduğu ve birbirleriyle de ziyaretçilerle de görüştürülmediği de öğrenildi.

Nevzat Bahtiyar'ın yeni ifadesi doğrultusunda, jandarma ekipleri, Bahtiyar'ın evinde ve ahırında DNA örnekleri aradı. Alınan numuneler adli tıpta incelenecek ve Bahtiyar'ın ifadesi doğrulanacak.

Bahtiyar ifadesinde, Narin'in cesedini Salim'den teslim aldıktan sonra aracına koymadan önce evinin ahırına gizlediğini belirtmişti.

Ankara'dan Özel Ekip Geldi

İçişleri Bakanlığı'ndan özel bir ekip Ankara'dan Diyarbakır'a gönderildi. Ekip, tanık koruma programı kapsamında bazı şüpheli ve tanık konumundaki kişileri gizli olarak dinledi. 3 kişilik uzman ekip daha sonra görüşlerini Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturmayı yürüten savcılarla paylaşarak Ankara'ya geri döndü.

İLGİLİ HABERLER