Paylaşımlı Yolculukta Önemli Adım: Bakanlık'tan Yeni Düzenleme

Hazine ve Maliye Bakanlığı paylaşımlı yolculuk hususunda İstanbul halkına kulak vererek beklenen adımı attı.

Paylaşımlı yolculuk yönetmeliği üzerinde uzun süredir İstanbul vatandaşının ısrarı sürüyor. Bugün itibari ile ise bu konuyla alakalı önemli adımlar atılıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gelen son gelişme İstanbul halkını sevindirdi. Maliye Bakanlığı tarafından verilen kararda paylaşımlı yolculuk hizmetinin resmi olarak vergilendirilmesi hususu ele alındı. Bu adımla birlikte ulaşım hizmeti alanında rekabet ortamının önü açılarak taksiciliğin önüne bir rakip çıkartılmış oldu.

Martı şirketinin kurucusu Oğuz Alper Öktem, uzun bir süredir bu konudan dolayı dert yanıyordu. Dün itibariyle ise Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği talebinde bulunan 376 bin kişinin imzasının yer aldığı dilekçeyi Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü'ne teslimini gerçekleştirdi. Öktem, Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliğinin gelmesiyle başlayan sürecin olumlu devam ettiğini aktardı.

Oğuz Alper Öktem, ilgili düzenlemenin gelmesiyle birtakım açıklamalarda bulundu. Öktem, “İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Maliki Ejder Batur ile görüştük. Kendisi de bize destek olduğunu ve bu işi sevdiğini iletti. Devletimizin çağrılarımıza kulak vermesinden son derece mutluyuz. Süreç birkaç ay içerisinde yönetmeliğin yazılıp UKOME'de onaylanmasının ardından nihayete kavuşacak ve 200 bin TAG sürücümüz derin bir nefes alacak.” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER