Polis Şeyda Yılmaz'ı Şehit Eden Yunus Emre Geçti'nin İfadesi Ortaya Çıktı

İstanbul Ümraniye'de polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti'nin ifadesi ortaya çıktı. Tutuksuz yargılanma talep eden saldırganın sözleri tepki çekti.

26 suç kaydı bulunan ancak serbest kalan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti, İstanbul'un Ümraniye ilçesinde motosiklet hırsızlığından yakalandı. Polislere ateş eden Geçti'nin silahından çıkan kurşunla şehit olan polis Şeyda Yılmaz, memleketi Sivas'ta toprağa verildi.

Polis Katili Yunus Emre Geçti'nin İfadesi Ortaya Çıktı

Hakkında 'suç makinesi' diye bahsedilen Geçti, adliyedeki savunmasıyla 'pes' dedirtti. İşte, Yunus Emre Geçti'nin verdiği ifade:

“Ben 5 ay öncesine kadar uyuşturucu madde kullanıyordum. Daha öncesinde bon*** ve es*** içiyordum. Beni Dudullu karakoluna polisler götürdü. Ben Ihlamurkuyu mahallesinde sokakta oturuyordum. Sonra karakola gittik. Hırsızlık konusu ile ilgili bize teşhis yaptırdılar. Yanımda Doğukan Ayvaz Ömür isimli arkadaşım vardı. İfadelerimizi aldılar. Sonra polisler bana bekleyeceksin dediler. Annem, babam, dedem ve anneannem geldi. Sonra annemin çığlık sesini duydum. Karakolun duvarından atlayınca babamı gördüm. Babam beni görünce kaçtı. Ben oradan anneme yardım etmek için çıktım. İfademiz alındığı için kaçmadım. Eve doğru normal minibüs ile gittim. Eski vergi dairesi üzerinde hasımlarıma denk geldim. Bana saldırdılar. Enes Polat, Eray Polat, Ahmet Polat ve Azat Polat, bana saldırıp cebimden telefon ve paramı aldılar. Ben Elanur isimli kızla çıkıyorum. Bu şahısların kız kardeşidir. 

O esnada oraya sivil araba gelmiş. Ben bu şahıslardan dayak yerken yerde silah gördüm. Sol kolumdan mermi yedim. Annemin vuruldum diye çığlığını duydum. Orada bir varil vardı oradan silahın ucunu gördüm. Ama onların polis olduğunu görmedim. Çünkü sivil araçla gelmişlerdi. Üzerinde üniforma olduğunu sonra kameralardan izleyince fark ettim. O varile doğru 2 el ateş ettim. Silahı orada bıraktım evime doğru yürüdüm. Sonra beni bekçiler gördü ben de onlara teslim oldum. Ben karşımda kadın olduğunun da farkına varmadım. Diğer yaralıları da ben yaralamadım. Kimseden silah almadım, yerde silah gördüm. Suçlamayı kabul etmiyorum. Kasten suç işlemedim. Tutuksuz yargılanmama karar verilsin.”

İLGİLİ HABERLER