Yenidoğan Çetesi Lideri Doktor Fırat Sarı'nın İfadesi Ortaya Çıktı: “Her Şey Usulüne Uygundur!”

10 bebeğin ölümüne yol açan yenidoğan çetesi ile ilgili son dakika gelişmesi! Örgüt lideri Doktor Fırat Sarı'nın ifadesi ortaya çıktı. İşte, Sarı'nın kan donduran açıklamaları!

Yenidoğan bebek çetesi soruşturmasında çete lideri olarak belirtilen Doktor Fırat Sarı'nın ifadesi ortaya çıktı. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) günlük 8 bin lira alabilmek için bebekleri yoğun bakımda kötü koşullarda bakan, bekleten ve eks olmalarına yol açan Dr. Fırat Sarı, banka hesabındaki para hareketlerini "çalışanlarına motivasyon amaçlı ödemeler" diye savundu.

İstanbul'da yenidoğan bebek hastalarını, önceden anlaşmalı olduğu özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde eden yenidoğan çetesine yönelik soruşturma devam ediyor.

Yenidoğan Çetesi Liderinin İfadesi Ortaya Çıktı

Yenidoğan bebek çetesi lideri Doktor Fırat Sarı'nın ifadesi ortaya çıktı.

İddianamede şüpheli sıfatıyla yer alan Fırat Sarı, suçlamaları reddetti. Her şeyin prosedürüne uygun olduğunu savunan Sarı, banka hesabındaki para hareketlerine ilişkin skandal ifadeler kullandı.

İfadesinde etkin hapis cezalarından faydalanmak istemediğini söyleyen Fırat Sarının, "Tıp fakültesinde okuduğu sırada PKK terör örgütünde bulunmam sebebiyle hüküm giyerek 5 yıl cezaevinde yattım. Medisense Sağlık Hizmetlerini yaklaşık 7-8 yıl önce kurdum. Yüzde 100 hisli sahibiyim" dediği öğrenildi.

"Her Şey Usulüne Uygundur"

Hakkındaki iddialar ile ilgili konuşan Sarı, "Yenidoğan yoğun bakımda yetersiz sayıda sağlık personelinin çalıştırılması, bakımsızlıktan bebeklerin 'eks olması', diğer hastanelerin resmi olarak görevlendirilmesi, hastanenin biriminde yoğun bakımda görev alınıyor gibi liste düzenleme etkinlikleri doğru değil" dedi.

"İddia edildiği gibi bakımsızlıktan 'eks olan' bebek yoktur" diyen Sarı, "Normalde yoğun bakımda 4 bebeğe 1 doktor bakılmalıdır. Tam sürekli olarak bir doktor çalışmalıdır. Tam sürekli doktor da benimdir. Her şey prosedüre uygundur" şeklinde kendini savundu.

"Motivasyon Amaçlı Paralar"

"Şirketim ve tarafımdan gönderilen paralar daha önce açıkladığım gibi tedavi altındaki hastalara yönlendirilen motivasyon amaçlı paralardır." Sarı, hastanede çalışan doktor, ya da başka bir sağlık çalışanına da talimat verdiğini öne sürdü.

582 Yıla Kadar Hapis Cezası İsteniyor

Yenidoğan çetesi soruşturması çok yönlü devam ederken 47 şüphelinin yer aldığı iddianamede, 19 hastane ve sağlık şirketi sorumlu gösteriliyor. Zanlılardan Gıyasettin Mert Özdemir yaklaşık 589 yıl, Fırat Sarı ve İlker Gönen ise yaklaşık 582 yıla kadar hapsi cezası isteniyor.

İLGİLİ HABERLER