Türkiye Fay Hattı Haritası: 45 İlde 485 Aktif Tehdit!

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki deprem, Türkiye'nin deprem gerçekliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Türkiye fay hattı haritası güncel verilerine göre, 45 ilde 485 aktif fay hattı bulunuyor. İşte detaylar!

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün (MTA) güncellenen Türkiye fay hattı haritası, 45 ilde 5,5 ve üzeri büyüklükte deprem üretme kapasitesine sahip 485 aktif fay hattının varlığını ortaya koydu.

Yüksek Riskli İller: Büyük Sismik Aktivite Bekleniyor

MTA'nın güncellenen deprem haritasında, büyük deprem riski taşıyan bazı iller belirlendi.

Bu iller arasında İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli ve Bolu gibi önemli bölgeler yer aldı.

Sismik Risk Seviyelerine Göre Sınıflandırılan Bölgeler

Birinci Derece Yüksek Riskli Bölgeler

Güncel Türkiye fay hattı haritası, deprem bakımından en riskli illeri ortaya çıkardı. Bunlar:

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt olarak açıklandı.

İkinci Derece Orta Riskli Bölgeler

Orta düzeyde risk taşıdığı düşünülen iller şunlardır:

Tekirdağ, İstanbul, Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ,Diyarbakır,Adana,Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum.

Üçüncü Derece Düşük Riskli Bölgeler

Daha düşük risk kategorisine giren iller şunlardır:

Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana ve Gaziantep (bazı bölgeler), Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

İLGİLİ HABERLER