Yeşil Pasaport Gelişmesi: Bu Meslekleri Yapanlara Müjde!

Yurt dışına çıkmak isteyen vatandaşlar vize reddi nedeniyle çareyi yeşil pasaporta başvurmakta buluyor. Yeşil pasaport o meslek gruplarına kolayca verilecek. İşte detaylar!

Vize sorunu yaşayan vatandaşlar için yeşil pasaport ile alakalı yeni yasa teklifi hazırlandı. Yeşil pasaport verilmesi için talepte bulunulan meslekler arasına son olarak Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı mühendisler, mimarlar ve malul-muharip gaziler de eklendi.

Meslek Gruplarına Yeşil Pasaport Talebi

Yeni düzenlemeyle birlikte Meclis'e sunulan yeşil pasaport ile ilgili yasa teklifi sayısı 19'a yükseldi. Yeşil pasaport verilmesi talep edilen diğer meslek grupları şöyle: Eczacılar, gazeteciler, TIR şoförleri, belde belediye başkanları, serbest muhasebeciler, hakim ve savcılar, engelli memurlar, bekçiler, muhtarlar, gardiyanlar, özel sektörde çalışan doktorlar, tiyatro sanatçıları, öğretim üyeleri, TBMM danışmanları ve sendika yöneticileri.

TBMM İçişleri Komisyonu önerilen yasa teklifini inceleyecek ve bir karara varacak. Yeşil pasaport verilecek meslek grupları henüz karar yasalaşmadığı için kesinleşmedi.

İLGİLİ HABERLER