Diyarbakır Ekspresi Time Dergisinin "2024'ün Dünyanın En Harika Yerleri" Listesinde

Turistik Turistik Diyarbakır Ekspresi, Time Dergisinin "2024'ün Dünyanın En Harika Yerleri" listesinde yer aldı.

Diyarbakır’ın turizmine canlılık kazandıran Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferine 19 Nisan’da başladı. Başkent Ankara'dan Diyarbakır iline kadar uzanan güzergah boyunca yolcularına tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri keşfetmeleri için eşsiz bir fırsat sunan tren, dünyaca ünlü Time Dergisi'nin ‘Dünyanın en harika 100 yeri’ listesine girdi.

Diyarbakır Ekspresi En İyi 100 Listesinde

19 Nisan'da bölgede seferlerine başlayan tren, büyük ilgi ve beğeni topladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, "Trenimiz, misafirlerimizin Diyarbakır'ın gastronomi ve görülmesi gereken yerlerine tanıklık ettiği 1.051 kilometrelik bir mesafeyi kapsıyor" diye konuştu.

Trenin faaliyetleri büyük ilgi gördü ve Diyarbakır Ekspresi Time dergisinin "2024'ün Dünyanın En Harika Yerleri" listesine dahil edildi.

Bu gelişme kent ve bölge ekonomisine ve turizmine ciddi bir ivme kazandırdı.

Geçtiğimiz yıl 1,25 milyon turist ağırlayan Diyarbakır'da, Genç bu rakamın bu yıl geçileceği konusunda iyimser.

Genç, “Özellikle Time dergisinin Diyarbakır'ı ilk 100 destinasyon arasına dahil etmesinden sonra yabancı turist sayısının hızla artacağına inanıyoruz. Listede olmak bizim için önemli bir avantaj. Dünyanın her yerinde bir seyahat planlanacağı zaman Time gibi dergiler ve dünyanın önde gelen seyahat ve turizm acentelerinin destinasyonları dikkate alınıyor. Bölgemizde turizmin canlanmasından umutluyuz ve son derece mutluyuz. İlimiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER