RTÜK Üç Dijital Platforma Para Cezası Verdi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), uygunsuz içerikleri yayınlamaları sebebiyle üç dijital platforma para cezası verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), haftalık olağan toplantısında "isteğe bağlı video" dijital platformlarına ilişkin izleme raporlarını ele aldı. RTÜK, platformlarında barındırdıkları belirli içerikler nedeniyle Netflix, MUBI ve Blu TV'ye idari yaptırımlar uygulandığını duyurdu.

3 Platforma Ceza

Son haftalarda uygunsuz bir animasyon filmine ev sahipliği yaptığı için Prime Video’ya verilen cezanın ardından Netflix'e de aynı filmi kataloğundan kaldırması talimatı verildi.

Ayrıca, Gaspar Noe'nin yönettiği ve Blu TV ve MUBI'de yayınlanan Fransız-Belçika ortak yapımı "Climax" da raporda incelendi.

RTÜK, filmin ensest ve eşcinsellik tasvirleri de dahil olmak üzere şiddet ve cinselliğin açıkça tasvir edildiği çok sayıda sahnenin yanı sıra yaygın tütün, alkol, uyuşturucu, küfürlü dil ve müstehcenlik içerdiğini tespit etti.

Konsey toplantısında filmin kamu ahlakını ve aile yapısını koruma ilkelerine aykırı olduğu tespit edildi. Sonuç olarak her iki yayın platformuna da azami idari para cezası kesildi ve filmi kataloglarından çıkarmaları istendi.

İLGİLİ HABERLER