Youtube Yapay Zekaya Karşı Müzik Şirketleriyle Anlaşma Yapmaya Hazırlanıyor

Youtube, yapay zeka aracını geliştirmek için harekete geçti. Sosyal medya devi, sanatçıların şarkılarını lisanslamayı hedefliyor.

Youtube, yapay zeka araçlarına karşı önemli bir adım atıyor. Müzik şirketleri ve sanatçılarla lisans anlaşmaları yapmayı amaçlıyor. Böylece kendi yapay zeka araçlarını telif ve lisans sorunu olmayan kullanmayı hedefliyor.

Dünyanın en büyük video sitesi, geliştirdiği yapay zeka aracı ile farklı sanatçıların tarzında yeni şarkılar hazırlıyor. Kullanıcıların kullanımına sunulan bu araçları daha da geliştirmek için sanatçılarla lisans anlaşmaları yapmak istiyor.

Aktarılan bilgilere göre Sony Music Entertainment, Universal Music Group ve Warner Records gibi binlerce sanatçıyı bünyesinde barındıran şirketlerle lisans anlaşmaları yapılacak. Youtube, bu anlaşmalar kapsamında sanatçılara ve şirketlere toplu ödeme yapmayı vadediyor.

Ödemenin tek seferlik olması planlanıyor. Bu aşamadan sonra ise sanatçıların yapay zeka araçlarının ürettiği şarkılar üzerinde telif hakkı olmuyor.

Dream Track olarak isimlendirilen bu yapay zeka aracı, sanatçıların tarzında şarkılar üretiyor. Lisans hakkını satan sanatçılar, müzik dünyasından tamamen silinmekten korkuyor.

Görünen o ki, yapay zeka müzik dünyasını da derinden etkileyecek. Youtube, bu noktada Pazar payını kimseye kaptırmak istemiyor.

İLGİLİ HABERLER