Günde Bir Yumurta Yemek O Hastalıktan Uzak Tutuyor! Zehir Gibi Hafızanın Sırrı Onda

Araştırmalara göre, her gün sadece 1 yumurta tüketmek o hastalığı önlüyor. Zehir gibi bir hafızaya sahip olmak, ileri yaşlarda beyin sağlığı konusunda sorun yaşamak istemeyenler ona başvursun!

Son zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre, günde bir yumurta yemek bunama riskini azaltabilir. Demans olarak da bilinen ileri yaşa bağlı bunama, unutkanlık ve hafıza sorunlarını erken safhalarda durdurmak sağlığa iyi bakmaya bağlı. Yumurta, öğrenme ve hafıza için gerekli bir besin olan kolin açısından zengin bir besin.

Yumurta Tüketenler Demansa Yakalanmıyor mu?

Son araştırmalar, yumurta tüketimini artırmanın hafızayı iyileştirebileceğini ve bunamaya karşı koruma sağlayabileceğini ortaya koydu. Nutrients dergisinde bu ay yayımlanan yeni bir araştırma, günde bir yumurta yiyen katılımcıların, haftada veya ayda bir yumurta yiyenlere kıyasla bunama geliştirme olasılığının daha düşük olduğunu ortaya koydu.

Yumurta besin açısından yoğun bir besindir ve kolin, folat, D vitamini,  iyot, B vitaminleri ve yüksek kaliteli proteinin iyi bir kaynağıdır.

Araştırmadaki analiz, bir kişinin yediği yumurta sayısı azaldıkça bunama riskinin de arttığını ortaya koydu: Her gün yumurta yiyenlere kıyasla, haftada bir yumurta yiyenlerin bunama geçirme olasılığı 1,76 kat daha fazlayken, ayda bir yumurta yiyenlerin bunama geçirme olasılığı 4 kattan fazlaydı.

Yumurtalar genel olarak mükemmel bir besin profiline sahip olduğundan, besleyici bir diyetin parçası olarak yumurta tüketimi ile bunama riskinin azalması arasında gözlemlenen ilişki şaşırtıcı değil.

Yumurtalar tam bir proteindir, yani vücudun kendi başına üretemediği dokuz temel amino asidin hepsini içerirler.

Yumurtalarda bol miktarda bulunan beyin geliştirici temel besinlerden biri kolindir. Beyindeki iletişim için kullanılan kimyasal habercilerden biri olan ve öğrenme ve hafıza süreçleri için gerekli olan asetilkolinin içine işleyerek etkisini gösterir.

İLGİLİ HABERLER