TikTok Zayıflama Trendi Hiç de Sağlıklı Değil! Uzmanlar Hint Yağına Karşı Uyarıyor!

TikTok ve diğer sosyal medya platformlarında paylaşılan zayıflama yöntemlerinden Hint yağı, sanıldığı kadar masum değil.

Sosyal medya platformu TikTok başta olmak üzere sosyal medya uygulamalarında paylaşılan Hint yağının kilo vermeyi kolaylaştırdığı iddia ediliyor. Birçok içerik üreticisi, Hint yağı içmenin detoks etkisi yaptığını ve bağırsakları temizlediğini belirtiyor. Kullanıcıları uzmanlar Hint yağına karşı uyarıyor.

Hint yağı, bitkilerin çiçekleri, sapları, yaprakları ve köklerinden elde edilen bitkisel kaynaklı bir yağ. Soğuk sıkım veya damıtma yöntemleri kullanılarak üretilen bu yağ, sağlık ve aromaterapi alanlarında kullanılıyor.

Alanında uzmanlar, bitkisel kaynaklı bu yağın cilt bakımı ve saç bakımında kullanılabileceğini ifade ediyor. Ancak direkt olarak bu yağı içmenin ciddi riskler barındırdığına dikkat çekiyor.

Doğal bir müshil etkisine sahip Hint yağı içildiğinde bağırsak hareketleri hızlanıyor. Bu nedenle hem suyun hem de yiyeceklerin emilimi azalıyor. Söz konusu durum ise ishal, elektrolit dengesizliği ve benzeri rahatsızlıklara yol açabiliyor.

İLGİLİ HABERLER