Kahve Kalp Hastalığı ve Diyabet Riskini Azaltıyor

Kahve severlere müjde! Yapılan son araştırmalar, kahve tüketiminin, kalp hastalığı ve diyabet riskini azalttığını ortaya koydu. İşte, detaylar…

Yeni bir araştırma, günde yaklaşık 3 fincan kahve içmenin birden fazla sağlık sorununun önüne geçtiğini kanıtladı.

Kahvenin Bilinmeyen Faydası

Her gün birkaç fincan kahve içmek size moral vermekten daha fazlasını yapabilir. Yeni bir araştırma, kahvenin; kalp hastalığı, felç ve tip 2 diyabet gibi rahatsızlıkların riskini azaltmaya da yardımcı olabileceğini öne sürüyor.

172.000 sağlıklı yetişkinin verileri incelendi.

Kronik inflamasyon (iltihap) birçok hastalığın gelişiminde rol oynadığı için, kahve veya çay gibi iltihap önleyici özelliklere sahip içeceklerin içilmesinin kalp hastalığı, felç veya tip 2 diyabet riskinin daha düşük olmasıyla ilişkili olduğu artık biliniyor.

Ancak kahve içmenin her zaman sağlıklı beslenme, yeterince uyuma ve bol egzersiz yapma gibi sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarıyla ilişkili olmadığı da belirtiliyor. Ayrıca insanların kahvelerini nasıl içtikleri de hastalık risklerini etkileyebilir. Şeker ve krema eklemeden içilen kahve bu sonuçları yaratabilir.

Uzmanlara göre eğer kahve tutkunu değilseniz de, sırf böyle faydaları olduğu için kahve tüketimine başlamanız bir fayda getirmeyebilir.

İLGİLİ HABERLER