Almanya Başbakanı Olaf Scholz Türkiye'ye Gelecek: İşte Detaylar!

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek üzere Türkiye'ye gelecek. İki liderin hangi konuları görüşeceği şimdiden merak uyandırdı. İşte, Scholz’un Türkiye ziyaretinin nedeni!

Alman yetkililer, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere 19 Ekim'de Türkiye'yi ziyaret edeceğini duyurdu. Orta Doğu'da tırmanan çatışma, göç sorunları ve Ukrayna'da devam eden savaşın görüşmelere hakim olması bekleniyor.

Gündemdeki Önemli Konular

Alman Hükümet Sözcüsü Wolfgang Büchner, İstanbul'da gerçekleşecek görüşmede, küresel ve ikili alanda kritik bazı konuların ele alınacağını belirtti.

Büchner, Berlin'deki bir basın brifinginde, "Ukrayna'daki savaş görüşmelerin konusu olacak, Ortadoğu'daki durum da öyle. Göç ve ikili ve ekonomik politika konuları da gündemde olacak" şeklinde konuştu.

Her iki ülkeyi de etkileyen kritik bir konu olan göç de gündemin üst sıralarında yer alacak. Scholz ve Erdoğan'ın, özellikle Türkiye'nin geçiş ülkesi rolü bağlamında, devam eden mülteci krizini yönetmenin yollarını araştırması bekleniyor. Almanya ve Türkiye arasındaki ikili ticaret ve ekonomik iş birliği de görüşülecek.

Görüşmeler, müzakerelerin sonuçlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunulacak ortak bir basın toplantısıyla sona erecek.

İLGİLİ HABERLER