Belediye Binası Gündem Olan Sancaktepe'de Yeni Skandal: Seçime 3 Gün Kala 300 Bin TL Borçlandırmışlar

Belediye Binası Gündem Olan Sancaktepe'de Yeni Skandal: Seçime 3 Gün Kala 300 Bin TL Borçlandırmışlar. Detaylar haberimizin devamında...

31 Mart seçimlerinde AKP'den CHP'ye geçen Sancaktepe'de dikkat çeken bir açıklama daha yapıldı. Belediye Başkanı Alper Yeğin, AKP dönemine ilişkin bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Yeğin, geçmiş yöneticilerle hiç uğraşmadıklarını, bundan sonrası için ise uğraşmayacakları anlamına gelmediğini dile getirdi. 

İhaleleri verenlerin, usulsüz ödemeleri yapanların, seçime 3 gün kala belediyeyi 300-400 milyon borçlandıranların hesap vereceğini söyledi. Yeğin, Belediyenin neredeyse yedi, sekiz aylık bütçesini iki ayda tüketenlerden hesap soracağını da yineledi. 45 Milyon lira gibi bir rakamın, Cumhurbaşkanlığı seçim yardımı olarak geldiğini belirtti. 

Gelen paranın hangi firmalara aktarıldığını, nereye harcandığını tespit çalışmalarına başladığını duyurdu. Seçimlerin ardından 16 Nisan'da, İstanbul Sancaktepe Belediyesi'nin borç tablosu belediye binasına asılmıştı. 

15 yıl boyunca AKP yönetiminde olan belediyenin yaklaşık 2 milyar TL kadar borçla devredildiği ortaya çıkmıştı. CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Emre Yılmaz, bir yağmanın Sancaktepe halkına ağır bilançosu olduğunu dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER