Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netanyahu'yu Çağımızın Hitler'i Olarak Niteledi

ABD'de bulunan ve ses getiren açıklamalarda bulunan İsrail Başbakanı Netanyahu'ya bir eleştiri de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'de devam eden şiddete yanıt olarak İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'yu "Çağımızın Hitler'i" olarak niteledi. İşte, o açıklamalar...

Çağımızın Hitler’i

Erdoğan, 26 Temmuz'da İstanbul'da düzenlenen bir etkinlikte, "Sadece katliamı durduramama durumuyla değil, aynı zamanda kasabı kongrelerinde ağırlayanların onun hayal ürünü konuşmasını 57 kez alkışlamalarına tanık olduğumuz için, tam bir akıl ve vicdan tutulmasıyla karşı karşıyayız" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Washington'a yaptığı yüksek profilli ziyarette, 24 Temmuz'da, dokuzuncu ayında olan savaşı kınamak için binlerce protestocunun ABD Kongre Binası yakınında toplandığı sırada Kongre'ye hitap etti.

Bu konuşma, Cumhuriyetçilerden ayakta alkış ve tezahüratlarla, Demokratlardan ise daha sakin bir karşılama ile tepki aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyaya demokrasi dersi verenler, zamanımızın Hitler'ini taçlandırmaktan utanmıyorlar. Barış için sorumluluk almak yok, insanlığın umudunu artırmak için çaba yok. Zalimin zulmünden dolayı tanındığı ve mazlumun haklarının görmezden gelindiği bir çılgınlık durumuna tanık oluyoruz” diye konuştu.

Küresel Sitemi Kınadı

Erdoğan ayrıca, Gazze, Ukrayna ve diğer bölgelerdeki çatışmalarda eylemsizlikleri nedeniyle küresel kurumları eleştirdi.

"II. Dünya Savaşı'nın galiplerinin çıkarlarını korumak için kurulan mevcut küresel sistem, kendi seyrini izlemeye başladı. Sadece yakın geçmişteki krizlere bakmak bile sistemin iflas bayrağını çoktan çektiğini göstermeye yeter" diyen Erdoğan, “Suriye'deki çatışma 13 yıldır devam ediyor, Ukrayna'daki savaş devam ediyor, Yemen istikrara kavuşmadan önce Sudan'da kargaşa yaşanıyor, Gazze'de 40.000 sivilin hayatı kesildi ve soykırım 10 aydır engellenemedi" ifadeleriyle küresel sistemi eleştirdi.

İLGİLİ HABERLER