Erdoğan kabinede değişiklik yapacak mı? AK Parti kabinede hangi isimleri değiştirecek?

AK Parti'de kongre süreci başlarken, parti yönetiminde ve kabinede olası değişikliklere ilişkin iddialar artıyor. İşte, son gelişmeler…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta yaptığı açıklamalar AK Parti içinde tartışmaları başlattı ve kabinede olası değişimlere işaret etti. Ancak parti içinde kulislerden gelen bilgiler, bu değişikliklerin yakın gelecekte gerçekleşmeyebileceğini öne sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabinede olası değişiklikler hakkındaki açıklaması AK Parti çevrelerinde sıcak bir konu haline geldi. Hemen bir değişiklik beklenmese de parti içinden kişiler, kabinedeki değişimlerin devam eden kongre süreciyle aynı zamana denk geleceğine inanıyor. 

AK Parti Yönetiminde Beklenen Değişimler

AK Parti'nin Mayıs ayında planlanan büyük kongresine hazırlanırken Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) da önemli değişiklikler bekleniyor. Erdoğan'ın yakın danışmanlarıyla yaptığı görüşmelerde yerel parti liderlerinin, milletvekillerinin ve belediye başkanlarının uzmanlıklarından yararlanmanın önemini vurguladığı bildirildi.

Görev değişikliğiyle mevcut yönetimdeki bazı üyelerin değiştirilmesi, diğerlerinin ise farklı rollere atanması mümkün olabilir.

Kabinede tam bir değişiklik beklenmese de AK Parti içindeki kaynaklar, üç ila beş kabine üyesinin değişebileceğini belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER