Şahika Ercümen'den Yunanistan'da 2 Günde 2 Farklı Rekor!

Yunanistan'ın Kalamata kentinde düzenlenen Dünya Serbest Dalış Şampiyonası'nın final gününde Türk serbest dalışçı Şahika Ercümen, kendi ülke rekorunu kırarak Türkiye'yi temsil etti.

Dünya Serbest Dalış Şampiyonası'nda bi-fin kategorisinde yarışan milli sporcu Şahika Ercümen, 92 metrelik dalışını 3 dakika 27 saniyede tamamlayarak 91 metrelik önceki rekorunu kırdı. Dünya Serbest Dalış Şampiyonası'na 40 ülkeyi temsil eden 140 sporcu katıldı.

Ercümen, 14 Ekim 2023'te Türkiye'nin Hatay ili açıklarında 106 metre derinliğe inerek paletsiz değişken kilo kategorisinde dünya rekorunu kırdı.

Ercümen, bu başarı hakkındaki duygularını şu sözlerle paylaştı: "Bu koşullar altında bu rekoru kırmak beni inanılmaz mutlu ediyor. Hava koşulları nedeniyle dalışlar iptal edildikten sonra yeniden odaklanmak zordu, ancak bu yıl sponsorum olmamasına ve yarışmadan önce sağlık sorunlarıyla karşılaşmama rağmen ülkem için elimden gelenin en iyisini yaptım."

Şahika Ercümen Bronz Madalya Kazandı

Rekor kıran performansının yanı sıra Ercümen, bi-fin kategorisinde bronz madalya kazandı. 

 “Bu yıl istediğim kadar antrenman yapamadım ama bu sonucu elde ettiğim için çok gururluyum. Umarım Türkiye'ye bir armağan olur” diyen milli sporcu, 2 günde 2 ulusal rekora imza attı.

Şahika Ercümen 2 Günde 2 Ulusal Rekor Kırdı

Ercümen, 92 metrelik dalışından bir gün önce, finsiz ip destekli kategorisinde 82 metrelik dalışla yeni bir Türkiye rekoruna imza attı.

Üstesinden geldiği zorlukları düşünerek şunları söyledi: "Dalışlar için doğru zihniyete geri dönmek inanılmaz derecede zordu, ancak elimden gelen her şeyi vermem gerektiğini biliyordum."

2-12 Ekim 2024 tarihleri ​​arasında düzenlenen Dünya Serbest Dalış Şampiyonası, Yunanistan'ın Kalamata kentinde düzenlenen madalya töreniyle sona erdi.

İLGİLİ HABERLER