Çinli Otomotiv Devi BYD'nin Türkiye Fabrikasında Çalışmalar Sürüyor

Çinli otomotiv devi BYD, geçtiğimiz aylarda Türkiye'ye daha fazla yatırım yapma kararı alarak yeni bir fabrika daha açmıştı. Otomobil üretim fabrikasında çalışmalar son sürat devam ediyor.

Çinli otomotiv devi BYD'nin Manisa'da büyük bir üretim tesisi kurmayı planladığı arazide altyapı hazırlıkları sürüyor.

BYD’nin Manisa Tesisi Kuruluyor

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin 7. Kısmında yer alan yaklaşık 160 hektarlık alanda, Organize Sanayi Bölgesi ekipleri tarafından saha temizleme ve temel atma çalışmaları yapılıyor.

Dünyanın önde gelen otomotiv şirketlerinden BYD'nin arazi tahsis süreci tamamlandı, inşaat ruhsatı başvuruları ise devam ediyor.

Bir fabrika, Ar-Ge merkezi ve tedarikçi parkının yer alacağı tesis, BYD'nin Türkiye'deki uzun vadeli yatırımının bir parçası olacak. Arazi hazırlıklarının yanı sıra, sahaya erişimi iyileştirmek için yeni yol güzergahları oluşturuluyor.

Temmuz ayında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle BYD ile Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında bir sözleşme imzalanmıştı.

BYD'nin Türkiye otomotiv sektörüne yaptığı önemli bir yatırımı temsil eden anlaşma, fabrika inşaatı ile resmen başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, BYD'nin 2026 yılına kadar Manisa'da üretime başlamasının beklendiğini belirterek, Çinli şirket ile Türkiye arasındaki ortaklıkta önemli bir dönüm noktasına gelindiğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER