Bodrum, National Geographic'in Dünyanın En İyi Destinasyonları Listesinde!

National Geographic'in 2025 listesinde Bodrum, dünyanın en iyi destinasyonları arasında gösterildi.

Muğla'nın ünlü tatil beldesi Bodrum, National Geographic dergisinin "Dünyanın En İyileri 2025: Okuyucuların Seçimi" seçkisinde finalist oldu.

Bodrum, Dünyanın En İyi Destinasyonları Listesinde

46,5 milyondan fazla takipçisi bulunan National Geographic Travel'ın Instagram hesabından yapılan duyuruda, Bodrum'un küresel çapta giderek artan cazibesine dikkat çekildi.

Türkiye'nin güneybatı kıyısında yer alan Bodrum'un en önemli turistik yerleri arasında Orta Çağ'dan kalma Bodrum Kalesi, Halikarnas Mozolesi ve hareketli Bodrum Marinası'nın yanı sıra Bitez gibi muhteşem plajları ve Yalıkavak Marina gibi lüks mekanları yer alıyor.

Modern olanakları, zengin kültürel deneyimleri ve nefes kesen Akdeniz manzaralarıyla Bodrum, popüler seyahat noktalarından biri olarak dikkat çekmeye devam ediyor.

National Geographic, Bodrum'un şık otelleri ve lüks tesislerinin ziyaretçilere dinlenmek ve keşfetmek için çeşitli seçenekler sunduğunu ve burayı küresel turizm sahnesinin önde gelen adaylarından biri haline getirdiğini vurguladı.

Bodrum'un 2025 finalistler listesine dahil olduğu diğer şehirler arasında Vietnam'dan Ho Chi Minh, ABD'den New Orleans, Peru'dan Cusco ve Bosna-Hersek'ten Saraybosna da yer alıyor.

Finalistler, derginin dünya çapındaki okuyucularının favori destinasyonlarını seçmeye davet edildiği bir Instagram anketi yoluyla seçildi.

İLGİLİ HABERLER