Boeing Genel Müdürü istifa etti

Boeing'in uçaklarında ortaya çıkan güvenlik açıkları sonucunda Genel Müdür istifa etti. Bu istifa, uçakların yönetim krizi devam etse de, hisse fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

Boeing Genel Müdürü istifa etti

Boeing, ardışık kazalar ve güvenlik sorunları nedeniyle istifa dalgasıyla karşı karşıya kaldı. Şirketin CEO'su Dave Calhoun, görevi bırakacağını açıkladı.

Calhoun, ''Neden şimdi? Çünkü 5. yılıma girdim. Bu yılın sonunda 68 yaşında olacağım. Her zaman yönetim kuruluna anlayabilmeleri ve başarılı olmaları için önceden haber verirdim. O yüzden yıl sonunda istifa edeceğimi söyleyen ben oldum. Şimdi onlar da harekete geçiyorlar.'' dedi.

Açıklamanın ardından hisseler yükselişe geçti. 180 dolara kadar gerileyen hisseler 196 dolar seviyelerine çıktı. Oysa Mart ayında hisseler yüzde 28 değer kaybetmiş, Dow Jones ortalamasında en kötü performansı sergileyen şirket olmuştu. Yalnız Calhoun değil, Yönetim Kurulu Başkanı Larry Kellner da yeniden seçime girmeyecek. Ayrıca, ticari uçaklar bölümünü yöneten Stan Deal'da emekli olacak.

Calhoun'ın kararı, Ocak ayı başında yeni bir 737 max uçağındaki bir panelin havada patlamasından bu yana yoğun baskı altında olan şirkette bir yönetim değişikliği talebi kapsamında geldi.

Boeing Genel Müdürü istifa etti