16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya Elon Musk'ın Banka Hesapları Donduruldu

Elon Musk'ın Banka Hesapları Donduruldu

Elon Musk'ın uydu internet şirketi Starlink'in Brezilya'daki banka hesapları donduruldu. Musk'tan ilk açıklama geldi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Elon Musk'ın Banka Hesapları Donduruldu

Elon Musk'ın uydu internet şirketi Starlink, Brezilya'da yargı organlarıyla sıkıntıya düştü. Yüksek Mahkeme'nin X için yasal temsilci ataması amacıyla belirlediği süre dolduktan sonra, Starlink'in Brezilya'daki banka hesapları donduruldu.

Musk, kararı yasa dışı olarak nitelendirirken, Starlink'in ödeme alamadığı için ücretsiz hizmet sunmaya devam edeceğini duyurdu. X'in CEO'su Musk, yargıç Alexandre de Moraes'i sert bir şekilde eleştirdi ve onu kötü bir diktatör olarak tanımladı.

Moraes'in, Starlink'in banka hesaplarını dondurma kararı, Musk'ın yasal temsilci atamaması nedeniyle alındı. Ayrıca, bu ayın başlarında sosyal medya platformu X, Moraes'in şirketin yasal temsilcilerinden birini bazı içerikleri kaldırmaması durumunda tutuklamakla tehdit ettiğini bildirdi. Moraes, bu yıl başında eski Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'yu destekleyen hesapların engellenmesini emretmişti.

X, sansür gerekçesiyle bu karara itiraz etmişti, ancak yargıç Moraes, Musk'ın Brezilya'daki ticari faaliyetlerine yönelik bir soruşturma başlattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Oğlu Tarafından Dolandırılan Baba Pankartla İntikam Alıyor

Oğlu Tarafından Dolandırılan Baba Pankartla İntikam Alıyor

Sponsorlu bağlantılar