HABER.COM
Haber.com Dünya İran'ın başkenti Tahran'da patlama: Saldırıyı İsrail üstlendi!

İran'ın başkenti Tahran'da patlama: Saldırıyı İsrail üstlendi!

Flaş flaş flaş... İran'ın başkenti Tahran'da patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Gece yarısı Tahran'da yıkım başladı! Saldırıyı İsrail üstlendi. İşte bölgeden son gelişmeler...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran'ın başkenti Tahran'da patlama: Saldırıyı İsrail üstlendi!

İran'ın başkenti Tahran'ın batısında gece yarısı sularında üç büyük patlama sesi duyuldu. İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars, başkent Tahran'da patlama sesleri duyulduğunu bildirdi.

İran devlet televizyonu da başkentte patlamalar olduğuna dair haberleri doğruladı. Ancak haberlerde patlamaların kaynağının henüz belli olmadığı belirtilmemişti.

Tahran'la eş zamanlı olarak Suriye'nin başkenti Şam ve Irak'ın başkenti Bağdat'ta da patlama sesleri duyulduğu bildirildi.

Tahran'daki Saldırıyı İsrail Üstlendi

İsrail Savunma Kuvvetleri, İran'ın başkenti Tahran'a düzenlenen saldırıyı üstlendiklerini açıkladı. Saldırının, 1 Ekim'deki büyük balistik füze saldırısına misilleme olduğu belirtilirken, ABD ve İsrail yetkilileri İran'dan askeri bir yanıt bekliyor.

İsrail Savunma Kuvvetleri, "İran'daki askeri hedeflere yönelik hedefli ve hassas saldırılar gerçekleştirdik ve İsrail Devleti'ne yönelik doğrudan tehditleri engelledik.” açıklamasında bulundu.

Saldırıların hiçbiri İran'ın içindeki önemli nükleer veya petrol tesislerini hedef almadı. Saldırıların hedefleri arasında Yafet Abad'daki askeri üsler, Tahran Havalimanı, Kerec, Hemedan, Kermanşah ve Tikrit'teki Haşdi Şabi'ye ait Kudsiye kışlası yer alıyor.

İsrail ordu radyosu, onlarca İsrail uçağının Tahran, Meşhed ve Karaj'daki bir elektrik santraline saldırı düzenlediğini bildirdi.

İsrail, Suriye'de Şam ve Humus kentlerine de eşzamanlı saldırı düzenledi. Hedefinde Hizbullah ve bağlantılarının olduğu biliniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Reyting sonuçları 25 Ekim 2024 Cuma: Dünün reyting birincisi kim oldu?

Reyting sonuçları 25 Ekim 2024 Cuma: Dünün reyting birincisi kim oldu?