Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com Dünya İspanya İsrail'in Lübnan'daki Eylemlerini 'İşgal' Olarak Nitelendirdi

İspanya İsrail'in Lübnan'daki Eylemlerini 'İşgal' Olarak Nitelendirdi

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, İsrail'in Lübnan'daki askeri eylemlerini 'işgal' olarak nitelendirdi. İşte, Sanchez'in o açıklamaları...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İspanya İsrail'in Lübnan'daki Eylemlerini 'İşgal' Olarak Nitelendirdi

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, İsrail'in Lübnan'a yönelik askeri saldırılarını kınayarak, bu saldırıları "işgal" olarak nitelendirdi ve uluslararası toplumu İsrail’e yanıt vermeye çağırdı.

Sanchez Çarşamba günü parlamentoya yaptığı açıklamada, "Üçüncü bir ülkenin Lübnan gibi egemen bir devleti işgal ettiği açıktır ve bu nedenle uluslararası toplum kayıtsız kalamaz" diyerek duruma küresel bir yanıt verilmesi gerektiğini vurguladı.

“Lübnan’ın İşgalini Kınıyoruz”

Başbakan Sanchez, "Ukrayna'daki bu durumu kınıyoruz, Gazze'deki durumu kınıyoruz ve şimdi de Lübnan'ın işgalini kınıyoruz" dedi.

Sanchez ayrıca Avrupa Birliği'nin Orta Doğu çatışması konusundaki bölünmüş duruşundan duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi. "Bundan pişmanım çünkü bu konularda kendi pozisyonumuzla değil, uluslararası hukukun ve uluslararası insancıl hukukun savunulmasıyla tutarlı olmamız gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gece Yarısından İtibaren Geçerli Olacak: Motorine Zam Geliyor

Gece Yarısından İtibaren Geçerli Olacak: Motorine Zam Geliyor