16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Dünya İsrail – Filistin Ateşkes Görüşmelerinde Son Gelişme: Netahyahu Savaşa Devam Mesajı Verdi

İsrail – Filistin Ateşkes Görüşmelerinde Son Gelişme: Netahyahu Savaşa Devam Mesajı Verdi

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ediyor. Konuşulan İsrail-Filistin ateşkes görüşmelerinde son gelişmeler belli oldu. İşte detaylar.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail – Filistin Ateşkes Görüşmelerinde Son Gelişme: Netahyahu Savaşa Devam Mesajı Verdi

Filistin-İsrail arasındaki savaş için birçok devlet ve kurum ateşkes yapılmasına dair adım attı. Ancak son gelişmelerde ateşkesin gerçekleşmesinin zor olacağı görülüyor. 

Hamas’ın açıklamasına göre İsrail bu ateşkes durumunu zaman kazanmak için kullanıyor. İsrail başkanı Netahyahu ise Gazze’de savaşa devam mesajını açıkça verdi. 

İsrail Ordusu Durmayacak 

Netahyahu açık bir şekilde İsrail’in Gazze’deki tüm hedeflere ulaşana kadar durmayacağını belirtti. İsrail ordusunun ateşkes anlaşmasına bağlı olduğunu belirtse de Hamas’ın ateşkese aykırı talepleri olduğunu söyledi. 

Rehineleri geri alabilmek için Hamas’a baskı kurmaları gerektiğini söyleyen Netanyahu, ancak baskı ile rehineleri alabileceğini düşünüyor. 

Aracılar Eşliğinde Görüşme 

Mısır ve ABD’nin aracı olduğu ateşkes anlaşmaları için Kahire buluşma noktası olarak belirlendi. İsrailli müzakereciler toplantı için Kahire’ye geldi. 

Aracı olan Mısır basınında görüşmelerin olumlu geçtiği ve ilerleme kaydedildiği aktarılsa da anlaşma sağlanılmayan noktaların da olduğu belirtiliyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yalı Çapkını'nın Ferit'i Mert Ramazan Demir'den Yeni Proje Müjdesi

Yalı Çapkını'nın Ferit'i Mert Ramazan Demir'den Yeni Proje Müjdesi

Sponsorlu bağlantılar