Rusya gece boyunca bombaladı! Ukrayna'nın enerji altyapısı çöktü

Rusya gece saldırısında Ukrayna enerji sektörünü vurdu. En az 6 yaralı var...

Rusya gece boyunca bombaladı! Ukrayna'nın enerji altyapısı çöktü

Yetkililer Cuma günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın gece boyunca Ukrayna'nın enerji altyapısına düzinelerce insansız hava aracı ve füze ateşlediğini, en az 6 kişinin yaralandığını ve birçok bölgede elektriğin kesildiğini açıkladı.

Moskova, Ukrayna'nın Rusya'nın sınır bölgelerine yönelik ölümcül saldırılarındaki artışa yanıt olarak elektrik tesislerini hedef alarak son haftalarda Ukrayna'ya yönelik hava bombardımanını artırdı.

Ukrayna içişleri bakanlığı, Ukrayna genelinde on bölgenin saldırıya uğradığını, kritik altyapıya zarar verdiğini ve en az altı kişinin yaralandığını söyledi.

Başbakan Denys Shmygal, "Dün gece Rusya, Ukrayna enerji sistemine yönelik barbarca saldırılarını sürdürdü. Bazı bölgelerde acil elektrik kesintileri yaşandı." dedi.

"Ukrayna'nın kritik altyapıyı güvence altına almak ve nüfusu korumak için daha fazla hava savunma sistemine ihtiyacı var. Bu, uluslararası ortaklarımızla ana tartışma konusudur" dedi.

Hava kuvvetleri, Rusya'nın bir gecede toplam 99 füze ve insansız hava aracıyla Ukrayna'nın "yakıt ve enerji sektörünü" hedef aldığını, bunların 84'ünün düşürüldüğünü söyledi.

Ülkenin ana enerji sağlayıcılarından biri olan DTEK, barajda üç termik santralin saldırıya uğradığını ve tesislerin "ciddi hasar gördüğünü" söyledi.

Şirket internet üzerinden yaptığı açıklamada, "Saldırının ardından enerji mühendisleri derhal sonuçlarıyla ilgilenmeye başladı" dedi ve bir çalışanın yaralandığını da sözlerine ekledi.

Enerji bakanlığı, saldırının orta ve batı Ukrayna'daki dört bölgedeki enerji altyapısına zarar verdiğini, elektrik kesintilerine ve tren trafiğinin aksamasına neden olduğunu söyledi.

Rusya gece boyunca bombaladı! Ukrayna'nın enerji altyapısı çöktü