16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Eğitim Erdoğan: Eğitim Reformları 'Türkiye Yüzyılı'nı Hedefliyor

Erdoğan: Eğitim Reformları 'Türkiye Yüzyılı'nı Hedefliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti hükümetinin eğitime yaptığı yatırımları vurgulayarak ülkenin "Türkiye Yüzyılı" vizyonuna doğru ilerlediğini söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan: Eğitim Reformları 'Türkiye Yüzyılı'nı Hedefliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Eylül'de İstanbul'da düzenlenen eğitim zirvesinde, "22 yılda objektif bakanların takdir ettiği tarihi adımlar attık" dedi.

“Eğitime Yaptığımız Yatırımlarla 'Türkiye Yüzyılı' Hedefimize Yaklaşıyoruz”

"Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirdik. 4 milyar ders kitabını ücretsiz dağıttık" dedi. "Eğitime yaptığımız her yatırımla, 'Türkiye Yüzyılı' hedefimize yaklaşıyoruz" açıklamasında bulunan Erdoğan,  yapay zeka, tarım ve İslam bilimi tarihi gibi çeşitli alanlarda yeni seçmeli derslerin getirilmesi ve okul altyapısında iyileştirmelerden bahsetti.

Erdoğan, 16 bin okula fiber internet sağlandığını, 28 bin okulda kablolu internetin bulunduğunu ve 626 bin 500 sınıfta etkileşimli tahtaların kurulduğunu kaydetti. İnternet bağlantısı olmayan okullara yüksek hızlı internet getirme sözü verdi.

Türkiye'nin dijital öğrenmede yüzde 91'lik bir oranla birçok ülkeyi geride bıraktığını belirten Erdoğan, "İnşallah daha iyi yerlere ulaşacağız" dedi.

Maarif Modeli İle…

Erdoğan, "'Maarif modeli' ile çocuklarımızı açık fikirli ve geniş görüşlü bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Erdoğan, İstanbul'da daha önce yaptığı bir toplantıda, "Öğrencilerin çözüm odaklı, milli, manevi ve insani değerleri inceleyen, araştıran ve sorgulayan yetkin bireyler olmasını hedefliyoruz" demişti.

Yeni modelin Türkiye'nin Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) sıralamalarını daha da artıracağından emin olduğunu ifade eden Erdoğan, eleştirilere yanıt olarak eğitim konusunun günlük siyasi tartışmaların tartışmalı alanından uzak tutulması çağrısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail Türk Aktivisti Öldürdü! Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir?

İsrail Türk Aktivisti Öldürdü! Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir?

Sponsorlu bağlantılar