08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Ekonomi Alışverişte Fiş Almayanlara ve Vermeyenlere Ceza Kesilecek

Alışverişte Fiş Almayanlara ve Vermeyenlere Ceza Kesilecek

TBMM'ye sunulan yeni yasa tasarısında ilginç bir madde yer alıyor. Alışverişlerde fiş almayana ceza yolda! İşte detaylar...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alışverişte Fiş Almayanlara ve Vermeyenlere Ceza Kesilecek

Alışverişlerde fiş düzenlemeyen/müşteriye vermeyen ve fiş almayanlara yönelik cezalar artırılacak. Yeni vergi yasa tasarısı dün TBMM'ye sunuldu. İşte detaylar!

Fiş Almayana Ceza Kesilecek

Alışverişte fiş vermeyen de almayan da ceza ödeyecek! Kayıt dışı ekonomi hükümet tarafından yakın takibe alındı. Son yıllarda Türkiye'de artan dolandırıcılık, kara para aklama, vergi kaçırma skandallarından sonra bakanlıklar harekete geçmişti. Meclis'e sunulan yeni vergi paketiyle yeni kanunlar yolda...

Buna göre, alışverişlerde fiş vermeyen satıcı da fiş talep etmeyen alıcı da ceza ödeyecek. Fiş ve fatura düzenlemeyenler şu an 3 bin 400 lira ceza ödemekle yükümlü. Torba yasa teklifi ile bu ceza tutarı katlanarak artacak.

Bundan böyle, fiş ve fatura vermeyene ilk tespitte 10 bin lira, ikinci tespitte 20 bin lira şeklinde 10'ar bin lira katlanarak artan para cezaları kesilecek.

Fiş almadığı tespit edilen müşteriler 5 bin lira ceza ödeyecek. Fiş yerine adisyon ve benzeri belgeler veren satıcılar iki kat özel üslup cezası ile karşılaşacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ege Yanıyor: İzmir, Balıkesir, Manisa ve Uşak'ta Yangında Son Durum!

Ege Yanıyor: İzmir, Balıkesir, Manisa ve Uşak'ta Yangında Son Durum!

Sponsorlu bağlantılar