HABER.COM
Haber.com Ekonomi Aselsan ve Baykar Arasında 95 Milyon Dolarlık Anlaşma İmzalandı

Aselsan ve Baykar Arasında 95 Milyon Dolarlık Anlaşma İmzalandı

Türk savunma devi Aselsan ile insansız hava ve savunma aracı üreticisi Baykar, 95,1 milyon dolarlık satış anlaşması imzaladı. İşte anlaşmanın detayları!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aselsan ve Baykar Arasında 95 Milyon Dolarlık Anlaşma İmzalandı

Aselsan'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla yaptığı açıklamaya göre, Türk savunma devi Aselsan ve insansız hava ve savunma aracı üreticisi Baykar, toplam 95,1 milyon dolarlık satış anlaşması imzaladı. Anlaşma, çeşitli savunma sistemlerinin Asya ve Afrika’ya ihracatını içeriyor.

Değeri 95,12 milyon dolar olan anlaşmanın, 87,84 milyon doları dost-düşman tanımlama sistemleri, uydu haberleşme sistemleri, telsiz sistemleri, güdüm sistemleri ve elektro-optik sistemler gibi temel savunma teknolojilerinin ihracatına yöneliktir.

Aselsan’ın KAP Açıklaması

“ASELSAN, Baykar ile toplam değeri 95.116.802,- ABD Doları olan satış sözleşmeleri imzalamış olup, bu sözleşmelerin 87.839.218,- ABD Doları tutarındaki kısmı Asya ve Afrika'daki son kullanıcılara yönelik dost-düşman tanıma sistemi, uydu haberleşme sistemleri, hava telsiz sistemleri, mühimmat sistemleri, elektro-optik sistemlerden oluşan faydalı yüklerin ihracatına ilişkin uluslararası satış sözleşmeleridir.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yalan Dizisinin Yeni Bölümünde İpler Geriliyor: Melike, Hazal ve Yusuf Arasında Kaos

Yalan Dizisinin Yeni Bölümünde İpler Geriliyor: Melike, Hazal ve Yusuf Arasında Kaos