20 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Ekonomi Ayvalık'ta 3 Günlük Tatil Sonrası Uzun Kuyruklar

Ayvalık'ta 3 Günlük Tatil Sonrası Uzun Kuyruklar

Yunan Adaları'nın Türkiye'deki tatil fiyatlarından daha uygun olması nedeniyle her tatil döneminde benzer manzaralar ortaya çıkıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ayvalık'ta 3 Günlük Tatil Sonrası Uzun Kuyruklar

Tatili fırsat bilenler, Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için günün ilk saatlerinden itibaren Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünde zaman zaman bir kilometreyi aşan uzun kuyruklar oluşturdu.

Yeşil pasaport sahipleri ve kapıda vize uygulaması nedeniyle, tatilciler mesai saatlerinden önce pasaport işlemleri için içeriye alınmaya başlandı. Ayvalıklı turizmcilerden Nevzat Turhan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla 3 günlük tatil dönemine olan yoğun ilgiyi değerlendirdi.

Turhan, Türk tatilcilerin Yunanistan'a Midilli Adası'nı tercih etmelerinin nedenlerinden birinin, Ayvalık'tan hızlı feribotlarla adaya kısa sürede ulaşabilmek olduğunu belirtti. “Midilli Adası'na sadece 45 dakika içinde ulaşmak mümkün. Adanın kültürü bize çok yakın ve fiyatları Türkiye'ye kıyasla daha uygun, bu nedenle tatilciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Kapıda vize uygulaması da bu talebi artırıyor” dedi.

Sezon finaliyle birlikte yaz döneminin sona erdiğini ifade eden Ali Jale, kapıda vize uygulamasının 31 Mart 2025'e kadar uzatıldığını duyurdu. ‘Kapıda vize uygulamasının devam etmesi, kış aylarında ve özellikle hafta sonlarında Midilli Adası’na geçişlerde de bir yoğunluk yaşanabileceğini düşündürüyor. Bu yıl, hem bizim hem de yolcularımız açısından oldukça verimli geçti" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Taksicilikte Devrim: Yeni Nesil Taşıma Çözümleri

Taksicilikte Devrim: Yeni Nesil Taşıma Çözümleri

Sponsorlu bağlantılar