Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com Ekonomi Bank of America'dan Türkiye'de Enflasyon ve Faiz İndirimi Açıklaması

Bank of America'dan Türkiye'de Enflasyon ve Faiz İndirimi Açıklaması

Bank of America, Türkiye'nin enflasyon tahminini yükseltti, faiz indiriminin 2025'e ertelenebileceğinin sinyalini verdi. İşte, dünya devi bankadan Türkiye ekonomisinin geleceği üzerine son tahminler!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bank of America'dan Türkiye'de Enflasyon ve Faiz İndirimi Açıklaması

Bank of America (BofA), yıl sonunda Türkiye için enflasyon tahminini yükseltti. BofA, ekonomi alanında yaşanan son gelişmeleri gerekçe göstererek tahminini %42,2'den %43,3'e revize etti.

2025 Enflasyon Tahmini

Banka, 2025 enflasyon tahminini yüzde 25 seviyesinde korurken, ekonomik verilerin hayal kırıklığı yaratmaya devam etmesi halinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ilk faiz indiriminin 2025'in ilk çeyreğine erteleyebileceğini kaydetti.

BofA Global Research, TCMB'nin temkinli olmaya devam ettiğini belirtirken, enflasyon verilerinin sürpriz yapmaması durumunda Aralık ayında 200-250 baz puanlık bir faiz indirimi ihtimalinin hala bulunduğunu belirtti.

Banka, "Verilerde daha fazla yukarı yönlü sürpriz olmazsa Aralık ayında 200-250 baz puanlık bir indirim mümkün. Ancak veriler hayal kırıklığı yaratmaya devam ederse ilk faiz indirimi gelecek yılın ilk çeyreğine ertelenebilir" açıklamasında bulundu.

BofA, süregelen enflasyonist baskılara rağmen yılın son çeyreğinde enflasyonda olası bir yavaşlama konusunda temkinli bir iyimserlik dile getirerek, bunu sıkı para politikasına ve zayıflayan iç talebe bağladı.

BofA, "Daha sıkı para politikası ve yavaşlayan iç talebi göz önünde bulundurarak, enflasyonun son çeyrekte düşeceği konusunda ihtiyatlı bir iyimserliğe sahibiz" notunu da paylaştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Donald Trump'tan 'Gazze' Açıklaması: Monako'dan Daha İyi Hale Gelebilir

Donald Trump'tan 'Gazze' Açıklaması: Monako'dan Daha İyi Hale Gelebilir