19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Ekonomi Emlak İlanları İçin Reklam Doğrulaması Eylül Ayında Başlıyor

Emlak İlanları İçin Reklam Doğrulaması Eylül Ayında Başlıyor

Emlak satışlarında yeni bir dönem başlıyor. Emlak ilanlarında ‘reklam doğrulaması’ uygulaması için geri sayım başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emlak İlanları İçin Reklam Doğrulaması Eylül Ayında Başlıyor

Ticaret Bakanlığı'nın 15 Eylül'den itibaren emlakçılar tarafından yayınlanan ilanların resmi olarak doğrulanması için yeni bir düzenlemeyi yürürlüğe koymasıyla gelecek ay başlayacak. Bu düzenleme, sahte ilanlarla mücadeleyi amaçlıyor.

Emlak İlanları İçin Reklam Doğrulaması Eylül Ayında Başlıyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ev sahiplerinin hala mülklerini kendileri ilan edebileceklerini ancak emlakçıların mülkleri listelemek için çevrimiçi devlet hizmetleri e-Devlet üzerinden yetkilendirilmesi gerektiğini duyurdu.

Bolat bir basın brifinginde, “Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle artık evinizin sizin izniniz olmadan ilan edildiğini görmeyeceksiniz ve hiçbir emlakçı satma yetkisi olmadığı bir mülkü listeleyemeyecek," dedi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan yetkilendirme sürecini açıkladı ve "15 Eylül'den itibaren tüm ilanlar doğrulanacak ve yeni yıla kadar bu uygulama zorunlu olacak. Vatandaşlar, mülklerini seçip emlakçının yetki kodunu girerek e-Devlet üzerinden emlakçıyı yetkilendirecek. Evlerini kendileri satmak isteyenler bunu yapmaya devam edebilecek" açıklamasında bulundu.

Bolat, tüm sektörlerdeki fahiş fiyatlara ilişkin olarak, "Şu anda birçok sektörde talep azalıyor. Haziran ayından bu yana fiyatlarda bir istikrar var. Bu, kırmızı et, tavuk ve süt ürünleri de dahil olmak üzere birçok üründe geçerli" diye konuştu..

Bu düzenlemeler, bakanlığın piyasa şeffaflığını ve tüketici korumasını teşvik etmek için uyguladığı daha geniş kapsamlı bir stratejinin parçası olarak hayata geçecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Luana Alonso Paris Olimpiyat Köyü'nden Çıkarıldı: İşte Detaylar!

Luana Alonso Paris Olimpiyat Köyü'nden Çıkarıldı: İşte Detaylar!

Sponsorlu bağlantılar