JPMorgan'dan yapılan dikkat çeken petrol uyarısı: Akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor!

JPMorgan, Rusya'nın petrol üretiminde kesintiye gitmesinin ardından Brent petrolün bu yıl 100 dolara kadar çıkabileceğini tahmin ediyor. Bu beklenti araç sahiplerini endişelendirebilir.

JPMorgan'dan yapılan dikkat çeken petrol uyarısı: Akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor!

JPMorgan, Rusya'nın üretim kesintisi kararının diğer ülkelerin önlemleriyle dengelenmediği sürece Brent petrolün 100 dolara yükselme potansiyeli olduğunu belirtti.

EYLÜLDE 100 DOLAR OLABİLİR

JPMorgan analistleri, 27 Mart tarihli notlarında petrol fiyat tahminlerini değiştirmemekle birlikte, Moskova'nın hamlelerinin etkisiyle Brent petrolünün Mayıs ayında 90 dolarlarda ve Eylül'de ise yaklaşık 100 dolara ulaşabileceğini öngördü.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, petrol fiyatlarında son günlerde düşüş eğilimi gözlendi.

Petrol fiyatlarındaki düşüşte, ABD'nin ticari ham petrol stoklarındaki artış beklentisinin talebin zayıf olduğu algısını güçlendirmesi etkili oldu. Amerikan Petrol Enstitüsü (API), ABD'nin ticari ham petrol stoklarının geçen hafta bir önceki haftaya göre 9 milyon 337 bin varil artacağını öngördü. Piyasa beklentisi ise stokların 1 milyon 519 bin varil azalacağı yönündeydi.

Ayrıca, Mart ayında petrol fiyatları yüksek seyrettiği için yatırımcılar kar amacıyla satış yapmaya yönelince, fiyatları baskılayan bir diğer faktör olarak görülüyor.

JEOPOLİTİK RİSKLER

Bunun yanı sıra, jeopolitik risklerin tedarik kesintilerine neden olabileceği düşüncesi, arz endişelerini artırarak fiyat düşüşünü sınırlıyor.

İsrail'in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Gazze Şeridi'nde kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkes talep eden kararını dikkate almaması, savaşın bir süre daha devam edeceği beklentilerini artırarak fiyatların hızlı düşüşüne engel oluyor.

Rusya'da gerçekleştirilen terör saldırıları nedeniyle ülkenin üretim kesintisi kararı da petrol fiyatlarının düşüşünü sınırlayıcı etkisini sürdürüyor.

JPMorgan'dan yapılan dikkat çeken petrol uyarısı: Akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor!