08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Genel MASAK Dilan Polat Raporunu Açıkladı: Finansal Yetkisi Yok

MASAK Dilan Polat Raporunu Açıkladı: Finansal Yetkisi Yok

MASAK Dilan ve Engin Polat dosyasındaki incelemeleri sonucunda, Dilan Polat'ın finansal işlemlerde yetkisinin olmadığını tespit etti. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MASAK Dilan Polat Raporunu Açıkladı: Finansal Yetkisi Yok

Dilan ve Engin Polat çiftine yönelik hazırlanan 908 sayfalık MASAK raporunda dikkat çekici detaylar ortaya çıktı. Rapora göre, Dilan Polat'ın ticari ve finansal işlemlerde karar yetkisi bulunmadığı ortaya çıktı. 

Dilan Polat'a Ait Suça Yönelik Bir Bulguya Rastlanmadı

Yetkinin Engin ve Sezgin Polat'a ait olduğu belirtildi. Raporda, Engin Polat'ın hesabına 2020-2023 yılları arasında 71 milyon 904 bin lira giriş olduğu belirlendi. 144 milyon 208 bin lira ise para çıkışı olduğu tespit edildi. 

Polat'a ait yasa dışı bahis ve kara para aklamaya ilişkin bir bulguya rastlanmadı. Dilan Polat'ın 2020-2023 yılları arasında 3 gayrimenkul aldığı ve hesabına 5 milyon 400 bin lira giriş olduğu anlaşıldı. Hesaplarında şüphe uyandıracak bir verinin bulunmadığı belirtildi. 

Kozmetik Sektörüyle Perdelemeye Çalıştılar

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonun ardından hazırlanan raporda, aile şirketlerinin ticari kapasiteleri dikkate alınarak mal varlığı işlemlerinin gelirlerle orantılı olduğu vurgulandı. İddianamede, soruşturma konusu şahıs ve şirketlerin yasa dışı yollarla elde edilen parayı kozmetik sektöründe faaliyet gösteren şirketlerle perdelemeye çalıştıkları belirlendi. 

Paraların kripto cüzdanlarla muhafaza edildiği ve lüks yaşamda kullanıldığı ifade edildi. İstanbul merkezli operasyonlarda gözaltına alınan Dilan ve Engin Polat'ın tutuklanmasının ardından, soruşturma kapsamında 31 şirketin mal varlıklarına el konulması talep edildi. 

İddianamede, çiftin "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bursa İnegöl'de Sandalye Fabrikasında Yangın!

Bursa İnegöl'de Sandalye Fabrikasında Yangın!

Sponsorlu bağlantılar