08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Genel Meteoroloji O İller İçin Sağanak Yağış Uyarısında Bulundu

Meteoroloji O İller İçin Sağanak Yağış Uyarısında Bulundu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son dakika açıklamasına göre, bugün bazı illerde yağışlı hava hâkim olacak. İşte, güncel hava durumu tahmini!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Meteoroloji O İller İçin Sağanak Yağış Uyarısında Bulundu

Yazın rekor sıcaklıklar yaşanırken, bir yandan da kuvvetli rüzgâr ve yağışla mücadele ediyoruz. Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan sağanak yağışlar 12 Temmuz Cuma günü de bazı bölgelerde etkisini sürdürecek. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden son dakika açıklamasına göre yağışların beklendiği bölge ve iller şöyle:

Yağış Beklenen Bölgeler ve İller

Hava durumu tahmin raporuna göre; yağışlar yurdun genelinde etkili olacak. Özellikle kuzey ve iç kesimlerde kuvvetli yağış beklenirken, hafta sonu İstanbul ve İzmir'de yağmur beklenmiyor.

Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin'in paylaşımına göre; 12 Temmuz Cuma günü sağanak yağış ve fırtına beklenen bölgeler şöyle;

Batı Karadeniz’in iç kesimleri Bilecik, Kütahya, Eskişehir ve Ankara'nın kuzey ve batısı, Marmara bölgesi, kıyı Ege ile Kütahya çevreleri, İç Anadolu’nun kuzey ile batısı ve Karadeniz bölgesi.

Hafta Sonu Hava Soğuk ve Yağışlı Olacak

Hafta sonu gezi planları olanlar dikkat! Tekin, kuvvetli yağışlar ve soğuk hava 13 Temmuz Cumartesi günü Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Karadeniz bölgesinde etkili olacak. 14 Temmuz Pazar günü ise yağışlar doğu bölgelerine ilerleyecek.

İstanbul ve İzmir’de Cuma günü, Ankara’da Cuma ve Cumartesi günü yağış bekleniyor. 3 büyük ilde hava sıcaklığı 36 ile 37 derece arasında olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dolar Kuru Bugün Ne Kadar? (12 Temmuz 2024 Dolar - Euro Fiyatları)

Dolar Kuru Bugün Ne Kadar? (12 Temmuz 2024 Dolar - Euro Fiyatları)

Sponsorlu bağlantılar