19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem 30 Ağustos Zafer Bayramı: Türk Milletinin Gururlu Zaferi!

30 Ağustos Zafer Bayramı: Türk Milletinin Gururlu Zaferi!

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün taarruz emriyle topraklarımız 4 günlük mücadelenin ardından düşman işgalinden kurtuldu. 30 Ağustos 1922 Türk milletinin şanlı ve gururlu zaferini temsil ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
30 Ağustos Zafer Bayramı: Türk Milletinin Gururlu Zaferi!

Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı. Türk milletinin şanlı tarihinin mihenk taşlarından biri bugün. 30 Ağustos 1922'de Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün 4 gün önce Kocatepe'den komutasındaki askerlere verdiği taarruz emriyle savaşımız zaferle sonuçlandı. Topraklarımız düşman işgalinden kurtuldu. Binlerce şehidimizin kanıyla sulanan topraklar, unutulmaz bir gururla kazanıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlanıyor

Zafer Bayramı'nın 102’nci yıldönümü Türkiye'nin dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor. Türk Bayrakları tüm evlere ve iş yerlerine, sokak ve caddelere asıldı. Zafere giden yol, 26 Ağustos'ta saat 05.30'da Kocatepe'den atılan topla başladı. Türk askeri şafak vakti hücuma geçerek Tınaztepe'yi ele geçirdi. Belentepe, Kalecik Sivrisi, Büyük Kalecik ve Çiğiltepe mevkiileri düşmandan temizlendi.

4 gün süren savaşta Afyonkarahisar düşman işgalinden kurtarıldı. 30 Ağustos geldi çattı... Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, Türk Ordusu'na Kütahya'da taarruz emri verdi. Şanlı Türk askerimiz Atatürk'ün hedef gösterdiği Akdeniz'e kadar ulaştı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ilan edildikten bir gün sonra, Atatürk ve asker arkadaşları, Yunan birliklerini Türk topraklarından attı. 1 Eylül’de Dumlupınar’da “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!" emrini veren Atatürk; Kütahya, Gediz, Emet ve Tavşanlı'nın 9 Eylül'de ise İzmir'in kurtuluşunu komuta ederek yakından takip etti.

Atatürk, Nutuk’ta Büyük Taarruz’u ‘muazzam bir eser’ ifadeleriyle tanımlayarak şöyle anlattı: “Bu eser, Türk milletinin hürriyet ve istiklâl düşüncesinin ölümsüz bir âbidesidir. Bu eseri yaratan bir milletin evlâdı, bir ordunun başkomutanı olduğumdan, mutluluk ve bahtiyarlığım sonsuzdur.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Engin Altan Düzyatan Türkiye'yi BM'de Temsil Etmek İçin Seçildi

Engin Altan Düzyatan Türkiye'yi BM'de Temsil Etmek İçin Seçildi

Sponsorlu bağlantılar