19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan Kimdir? Burdur'un İlk Kadın Valisi

Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan Kimdir? Burdur'un İlk Kadın Valisi

Tülay Baydar Bilgihan, 2024 yılı itibarıyla Burdur’un ilk kadın valisi olarak atanmıştır. Peki Tülay Baydar Bilgihan Kimdir? 1978 yılında Ağrı'nın Tutak ilçesinde doğan Bilgihan, 1998 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olmuştur.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan Kimdir? Burdur'un İlk Kadın Valisi

Kariyerine 2000 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine Kaymakam adayı olarak başlamış, 3 yıl yüksek eğitim aldıktan sonra çeşitli ilçelerde kaymakamlık görevlerini üstlenmiştir. Bilgihan, Isparta-Yenişar Bademli, Erzurum-Köprüköy, Malatya-Hekimhan, Denizli-Kale ve Babadağ kaymakamlıklarının yanı sıra Erzincan Vali Yardımcılığı, Yalova-Armutlu Kaymakamlığı ve Kayseri-Hacılar Kaymakamlığı görevlerinde bulunmuştur.

Bilgihan, kariyerine Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nde çeşitli idari görevlerle devam etmiş, Kimlik Kartları Daire Başkanlığı gibi önemli sorumluluklar üstlenmiştir. Ayrıca, 2017-2022 yılları arasında Ankara-Gölbaşı Kaymakamlığı görevini yürütmüştür.

Kariyerindeki bu adımlardan sonra, 2024 yılında Burdur Valisi olarak atanmış ve Burdur'un ilk kadın valisi unvanını almıştır.

Eğitim ve Yurt Dışı Deneyimi

Tülay Baydar Bilgihan, İngiltere'de Portsmouth Üniversitesi'nde yüksek lisans yaparak uluslararası deneyimini de geliştirmiştir.

Önemli Çalışmaları

Kariyeri boyunca çeşitli sosyal projeler ve kalkınma çalışmaları yürütmüş olan Bilgihan, özellikle yeşil kart çalışmaları ve okuma yazma seferberliği gibi projelere öncülük etmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Siyah Kalp Cihan Kimdir? Burak Tozkoparan'ın Canlandırdığı Karakter Hakkında Detaylar

Siyah Kalp Cihan Kimdir? Burak Tozkoparan'ın Canlandırdığı Karakter Hakkında Detaylar

Sponsorlu bağlantılar