Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'küresel ittifakı' Türkiye'yi hedef almakla suçladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa mitinginde, "küresel ittifakı" dünyanın çeşitli yerlerindeki zulme ortak olmakla suçladı ve hedeflerinde Türkiye'nin de bulunduğunu iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'küresel ittifakı' Türkiye'yi hedef almakla suçladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hafta sonu yapılacak seçimler öncesinde 28 Mart'ta kuzeybatıdaki Bursa ilinde yaptığı miting konuşmasında, "Suriye, Libya ve Karabağ'da ne adım atarsak atalım, bize karşı küresel bir ittifak bulduk." dedi.

GAZZE VE TERÖR KONUSUNA DEĞİNDİ

Erdoğan, özellikle Gazze'deki duruma değinerek bu grubu insani krizlere karşı "kör ve sağır" olmakla eleştirdi ve Türkiye'nin benzer bir durumla karşı karşıya kalması halinde yardım alamayabileceği uyarısında bulundu.

Bursa’da önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan,

"Biz milletimizle birlik olup bu oyunları bozduk. Bazı tuzakları boşa çıkardık, bazılarını da sokakta durdurduk. Bu toprakları vatanımız yapmak için ne kadar çaba gösterdiysek, vatanımızı korumak için de o kadar çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşan seçimlere bakan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti "Türkiye'nin uzun vadeli çıkarlarını baltalamakla" suçlayarak ülkeyi bekleyen zorluklar konusunda uyardı ve PKK, FETÖ ve emperyalistlerle bağlantıları olduğu iddiasıyla muhalefeti proje ve uygulama eksikliğinden sorumlu tuttu.

Erdoğan, "Her türlü entrikalar dönüyor... Savunduklarını iddia ettikleri haklar ve ilkeler adına hiçbir şey kalmadı" dedi.

EMEKLİ MAAŞLARINDA DEĞİŞİM İÇİN TEMMUZ’U İŞARET ETTİ

Ekonomik kaygılara geçerek, yüksek yaşam maliyetine değindi ve Temmuz ayında emekli maaşlarında olası bir düzenlemeye ilişkin görüşmelerin duyurusunu yaptı.

Fiyat istikrarını sağlamaya yönelik ekonomi politikalarının uygulanmasında kararlılık gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, yılın ikinci yarısında enflasyonda düşüş öngörüsünde bulundu.

Erdoğan, “Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi hak ettikleri refah düzeyine biraz daha yaklaştıracağız” diye konuştu.

Konuşmasını bitiren Erdoğan, görev süresi boyunca Bursa'ya yapılan kamu yatırımlarının 327 milyar liraya ulaştığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'küresel ittifakı' Türkiye'yi hedef almakla suçladı