19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem Erken Seçim Anketi: Ekonomik Sıkıntılar Sebebiyle Her 2 Kişiden 1'i Erken Seçimi Destekliyor

Erken Seçim Anketi: Ekonomik Sıkıntılar Sebebiyle Her 2 Kişiden 1'i Erken Seçimi Destekliyor

Anket: Türkiye'de ekonomik sıkıntılar yaşanırken her iki kişiden biri erken seçime destek veriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erken Seçim Anketi: Ekonomik Sıkıntılar Sebebiyle Her 2 Kişiden 1'i Erken Seçimi Destekliyor

Türkiye'nin 26 ilinden 3.271 katılımcının katıldığı anket, erken genel seçimlerin yapılabilirliğini sorguladı.

Sonar Research'ün Temmuz 2024 anketinin sonuçları açıklandı.

Türkiye Erken Seçime ‘Evet’ Diyor

Sonuçlar, katılımcıların %51,4'ünün erken seçimlerin gerekli olduğuna inandığını, %42,1'inin ise karşı olduğunu gösteriyor. Bu, Haziran ayında %48,1'inin erken seçimlere karşı olduğu dönemden bir değişimi yansıtıyor. Yapılan son ankete göre, muhalefetteki %6'lık düşüş özellikle dikkat çekici.

Türkiye'nin en acil sorunu sorulduğunda, katılımcıların %55,5'i ekonomiyi en büyük endişe olarak tanımlarken, ek olarak %3,8'i enflasyon ve yaşam maliyetini belirtti. Genel olarak, %59,3'ü ekonomiyi en önemli sorun olarak görüyor, bunu göç/mülteciler, adaletsizlik, terörizm ve işsizlik takip ediyor.

Sonar Research sonuçlar hakkında şu yorumu yaptı: "Ekonomi uzun zamandır Türk toplumunu etkileyen önemli bir sorun olmuştur. Bu durum bir yıl daha devam ederse, iç siyasette önemli ve ilgi çekici gelişmelere yol açabilir.”

Anket ayrıca katılımcıların %28,2'sinin ekonomik koşullar nedeniyle siyasi tercihlerini değiştireceğini ortaya koydu. Ayrıca, %72,3'ü geçen yıl mali durumlarında bir düşüş olduğunu, %17,9'u hiçbir değişiklik yaşamadığını ve %8,7'si bir iyileşme gördüğünü bildirdi.

Geleceğe bakıldığında, katılımcıların %67,5'i önümüzdeki altı ayda Türkiye ekonomisinin kötüleşmesini beklerken, %18,7'si bir iyileşme öngörüyor.

Yaz tatillerine gelince, katılımcıların %70,8'i bu yıl tatil yapmayacaklarını söyledi. Tatile giden veya gitmeyi planlayanların %15,5'i çoktan gitti ve %12,4'ü gitmeyi düşünüyor. Toplamda, katılımcıların %27,9'u ya tatilde ya da gitmeyi planlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Prens William'ın Yeni İmajı Şaşırttı: Kraliyet Üyesinin Son Hali Gündem Oldu

Prens William'ın Yeni İmajı Şaşırttı: Kraliyet Üyesinin Son Hali Gündem Oldu

Sponsorlu bağlantılar