19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem Kariye Cami, Cuma Günleri Ziyarete Kapatıldı

Kariye Cami, Cuma Günleri Ziyarete Kapatıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul'daki Kariye Camisi'nin yoğun ziyaretçi akışı nedeniyle Cuma günleri ziyarete kapalı olacağını duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kariye Cami, Cuma Günleri Ziyarete Kapatıldı

21 Ağustos 2020'de Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle cami statüsüne dönüştürülen İstanbul'daki Kariye Camisi, bu yıl Mayıs ayında ibadete açılmıştı. 1948'de müze olarak hizmet vermeye başlayan Kariye, ABD'li uzmanlar tarafından mozaik ve freskler için kapsamlı bir restorasyona tabi tutulmuş, çalışmalar 10 yılda tamamlanmıştı. 2020'de cami statüsü değiştirilen Kariye, içindeki fresklerin korunması amacıyla bazı ibadet hazırlıkları kapsamında ‘kapatılması’ gündeme gelmişti ve otomatik perdeleme sistemi kullanıldığı açıklanmıştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, camideki yoğun ziyaretçi akışı nedeniyle yarından itibaren yeni bir yönetim planı uygulamaya geçeceğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, Kariye Camisi Cuma günleri sadece ibadet için açık olacak. Diğer günlerde ise vakit namazlarından 15 dakika önce turistik ziyaretler durdurulacak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve ibadet için gelen Müslüman yabancılar camiye ücretsiz olarak giriş yapabilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten TİP Genel Başkanı Baş'a Sert Tepki

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten TİP Genel Başkanı Baş'a Sert Tepki

Sponsorlu bağlantılar