19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem Marmaris'te 5 Yıldızlı Otel Öğrenci Yurduna Dönüştü

Marmaris'te 5 Yıldızlı Otel Öğrenci Yurduna Dönüştü

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Marmaris'teki 5 yıldızlı oteli KYK yurduna dönüştürerek öğrenci barınma sorununu çözdü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Marmaris'te 5 Yıldızlı Otel Öğrenci Yurduna Dönüştü

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yükseköğrenim görecek öğrenciler için büyük bir adım atıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, 5 bin 111 metrekarelik alana sahip ve 650 yatak kapasitesine sahip bir 5 yıldızlı oteli kamulaştırarak Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna dönüştürdü. 2009 yılında otel ve misafir evi kullanım izni almış bu otel, 1 Eylül itibarıyla öğrencilere hizmet vermeye başlayacak.

Otel, Marmaris İçmeler'de yer alıyor ve 2 blok halinde toplam 4 bin 800 metrekare kapalı alana sahip. 155 odalı bu tesis, yüzme havuzu, kapalı ve açık alan yemekhaneleri, kamera ve yangın alarm sistemi, otopark, fitnes salonu ve otobüs-minibüs duraklarına yakınlığıyla dikkat çekiyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu'na yaklaşık 1 kilometre, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na ise 9 kilometre mesafede bulunuyor.

AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Artık Marmaris'imizin de bir yurdu var. Gençlerimiz için 5 yıldızlı bir oteli bakanlığımızın desteği ile kamulaştırdık. 200 kız ve 200 erkek öğrencimizin kalacağı bu yurt, bir otel konforunda. Kayıt dondurmak zorunda kalan ya da çevre ilçelerden gelen gençlerimiz için artık yurt sorunu kalmadı. Bu müjdeli haberi öğrencilerimizle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyor, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile tüm yetkililere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da Köpek Saldırısı: 5 Yaşındaki Kıza Saldırdılar

Ankara'da Köpek Saldırısı: 5 Yaşındaki Kıza Saldırdılar

Sponsorlu bağlantılar