19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem Reha Muhtar Merdiven Kazasında Yaralandı, Yoğun Bakıma Alındı

Reha Muhtar Merdiven Kazasında Yaralandı, Yoğun Bakıma Alındı

Evindeki merdivenlerden düşerek ağır yaralanan Reha Muhtar, yoğun bakımda entübe edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Reha Muhtar Merdiven Kazasında Yaralandı, Yoğun Bakıma Alındı

Bir dönemin popüler haber spikerlerinden Reha Muhtar, Baltalimanı'ndaki yalısında merdivenlerden düşerek ağır yaralandı. Bilinci kapanan Muhtar, hastaneye kaldırıldı ve entübe edildi. Sağlık durumu hakkında hastane ve aileden henüz detaylı bir bilgi verilmedi.

Reha Muhtar, 21 Temmuz 1959'da İstanbul'da doğdu ve ailenin tek çocuğuydu. Aslen Irak Türkmeni olan Muhtar, babasının Kerkük'te uzun yıllar muhtarlık yapması nedeniyle ‘Muhtar’ soyadını aldı. Babası Cemal Muhtar, Bağdat Üniversitesi mezunu olup Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde Arap Dili ve Edebiyatı profesörlüğü yaptı. Reha Muhtar, çocukluğunu İstanbul Yeniköy'de yaz aylarında ve kışları Ankara'da geçirdi. Eğitim hayatına TED Ankara Koleji'nde başladı ve lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksekokulu'nda tamamladı.

Kariyerine 1983 yılında Milliyet gazetesinde muhabir olarak adım atan Reha Muhtar, 1985'te TRT'ye geçti ve Atina'da muhabirlik yaptı. 1991'de CNN'nin ‘Crossfire’ programına benzer ‘Ateş Hattı’ adlı tartışma programını sundu. 1993 yılında TRT'ten ayrılarak Kanal D'ye geçti; ardından TRT'ye ve Star TV'ye döndü. 1996 yılında Show TV'de ana haber sunuculuğu ve haber genel yayın yönetmenliği yaptı. 2000 yılında Akşam gazetesinde yazmaya başladı, 2002'de Star TV'ye geri döndü ve 2003 yılında Star TV'yi bırakarak Star gazetesinde yazarlığa devam etti. Aynı yıl Star Medya Grubu'ndan ayrıldı ve 2004'te ATV'ye geçerek Akademi Türkiye'nin jüri üyeliğini üstlendi. Sabah gazetesinde yazdıktan sonra Show TV'de ‘PişşTi’ programını sundu. 2007'de Fox TV'de ‘Çapraz Ateş’ programını sunan Muhtar, 2008'de tekrar Show TV'ye dönüp yarışma sunuculuğu yaptı.

2009'da CNN Türk'te ‘Çok Farklı’ programını hazırlayıp sundu ve Kanaltürk'te ‘Son Kale’ adlı futbol programını ekrana getirdi. 2011 yılında Kanaltürk'ten ayrıldı ve son olarak 2016 Kasım'da Vatan gazetesinden ayrıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ekrem İmamoğlu: "Türkiye Değişecek"

Ekrem İmamoğlu: "Türkiye Değişecek"

Sponsorlu bağlantılar