19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem Virüs Rehberi Yayımlandı: Sağlık Bakanlığı Maymun Çiçeği Hakkında Detayları Açıkladı

Virüs Rehberi Yayımlandı: Sağlık Bakanlığı Maymun Çiçeği Hakkında Detayları Açıkladı

Sağlık Bakanlığı dünyanın her yerinde gündem olan maymun çiçeği hakkında tüm detayları açıkladı. Birçok ülkeye yayılan hastalık hakkında bilmeniz gereken her şey bu rehberde bulunuyor. İşte detaylar!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Virüs Rehberi Yayımlandı: Sağlık Bakanlığı Maymun Çiçeği Hakkında Detayları Açıkladı

Afrika’dan tüm dünyaya yayılan ve gündemi sıklıkla meşgul eden maymun çiçeği virüs rehberi yayımlandı. Sağlık Bakanlığı bilmeniz gereken detayları açıkladı.

Açıklanan rehberde yer alan bilgilere göre 2-4 hafta arasında süren maymun çiçeği virüsü semptomları ağır vakalara yol açabiliyor.

Maymun Çiçeği Virüsü Semptomları

Maymun çiçeği hastalığı enfekte olan kişiyle direkt temas veya onun kullandığı nesnelere temas etmekle bulaşıyor. Belirtileri arasında deride döküntü, halsizlik, şiddetli baş ağrısı ve ateş bulunuyor.

Dünya Sağlık Örgütü maymun çiçeği virüsünün yüksek ölüm oranlarına sahip olduğunu ve 517 kişinin virüs sebebiyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Maymun Çiçeğine Yakalanan İnsanlar Ne Yapmalı?

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan rehbere göre hastalıktan kurtulmanın en önemli yollarından biri kişisel temizliğe ve el hijyenine maksimum seviyede özen göstermek.

Bunun yanı sıra maske takarak hastalığın yayılmasını önlemenin önemini de vurgulayan Bakanlık, maymun çiçeği virüsüne yakalanan kişilere standart enfeksiyondan kurtulma yöntemlerinin hepsinin uygulanacağını belirtti. 

Tüm bunlara ilave olarak çiçek aşısının önemi de yazıda vurgulandı. 

 

 

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
10 Gün Boyunca Dikkat: Yangın Riski En Yüksek 12 İl Açıklandı!

10 Gün Boyunca Dikkat: Yangın Riski En Yüksek 12 İl Açıklandı!

Sponsorlu bağlantılar