16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem Yüksek Askeri Şura Toplandı: TSK'da Önemli Rütbe Değişiklikleri Gerçekleşti

Yüksek Askeri Şura Toplandı: TSK'da Önemli Rütbe Değişiklikleri Gerçekleşti

2024 Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sonra erdi. TSK'da önemli rütbe değişiklikleri gerçekleşti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yüksek Askeri Şura Toplandı: TSK'da Önemli Rütbe Değişiklikleri Gerçekleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Ağustos'ta Anıtkabir'e yaptığı ziyarette misafir defterini "Bölgemizi kan gölüne çevirmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz ve hem dostlarımız hem de kendi vatandaşlarımız için güven kaynağı olmaya devam edeceğiz" sözleriyle imzaladı.

Ardından, 2024 Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Savunma Bakanı Yaşar Güler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Anıtkabir töreninde hazır bulundu.

TSK’da Rütbe Değişiklikleri

Genelkurmay Başkanı Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Selçuk Bayraktaroğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Ziya Cemal Kadıoğlu da törene katıldı.

Erdoğan, Yüksek Askeri Şura toplantısında 23 general ve amiralin daha üst rütbelere, 77 albayın ise general ve amiralliğe terfi etmesini onayladı.

34 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 455 albayın görev süreleri ise iki yıl uzatıldı.

Yaş sınırı nedeniyle 1 Eylül'den itibaren iki general, personel yetersizliği nedeniyle 30 Ağustos'tan itibaren 29 general ve amiral emekliye ayrılacak.

Tatlıoğlu'nun görev süresi bir yıl uzatıldı.

Toplantının ardından yayınlanan yazılı açıklamada, "Bir üst rütbeye terfi eden ve görev süreleri uzatılan general, amiral ve albayların yeni rütbe ve görevlerinin milletimize, devletimize, silahlı kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir’de 4 Türkmen'i öldürüp derin dondurucuda saklamıştı! Cezası belli oldu

İzmir’de 4 Türkmen'i öldürüp derin dondurucuda saklamıştı! Cezası belli oldu

Sponsorlu bağlantılar